A DC-moziverzum bukott lovagja, Zack Snyder többször eljátszott már egy játék elkészítésének az ötletével, és meglehet, hogy meg is valósítja.

Azt azért bátran ki lehet jelenteni, hogy Zack Snyder a geek világ egyik legfoglalkoztatottabb és/vagy egyik legfontosabb rendezője. A korábbi reklámfilmes szakember ugyanis olyan alkotásokat jegyezhet, mint a George A. Romero-féle Holtak Hajnalának 2004-es feldolgozása, a 300 képregényadaptációja, majd a legendás Watchmen filmes változatát szállította, amely tulajdonképpen a belépője volt a hivatalosan is elbukott DC-moziverzumának élére.

Legutóbb az Igazság Ligájának rendezői változatát szállította, mely legalább a hozzá végletekig lojális rajongóknak megnyugvást hozott, akik aztán továbbállva újonnan a Snyder-féle DC-univerzum visszaállítását követelik – igaz, erre már aligha van reális esélyük.

Mindeközben május 21-én érkezik a rendező legújabb mozija is, a zombi-zsánerhez visszatérő Army of the Dead, amely a Snyder szerint annyira hasonlít a Dead Rising játéksorozathoz, hogy simán játszódhatnának akár egy univerzumban is.

Mindez egyébként úgy jöhetett egyáltalán szóba, hogy a GamingBible direkt rákérdezett nála a videojátékokhoz való viszonyára. Snyder a kérdésre olyan mélyen belement az ötletelésbe, hogy végül elárulta:

mindig ott motoszkált benne, hogy készítsen egy egyazon világban-univerzumban játszódó filmet és játékot, de úgy, hogy azok egyszerre is jelennének meg.

Mindig is volt egy igazi fantáziám, hogy egy felső kategóriás játékot és egy filmet készítsek, ami pontosan egy időben jelenik meg. Nem csak egy játékot, ami támogatja a filmeket, és nem egy filmet, ami támogatja a játékot, hanem egy egymásba fonódó univerzumot, ahol a játékban megtudhatsz dolgokat a filmről, ahogyan a filmben pedig a játékról tudhatsz meg érdekességeket. A kettő igazán kifinomult módon lenne összefonódva, amit szerintem még nem csináltak meg igazán jól.” – mondta a rendező.

Ennél talán egy kicsivel tovább is ment, mivel azt is elárulta, hogy még mindig nem mondott le erről az álmáról, és jelenleg ugyan nincs tervben egy ilyen projekt, a jövőben valamikor megpróbálkozna a formulával.

Hasonlóval egyébként már az Insomniac Games és a Sony is próbálkozott, amikor a 2016-os Ratchet & Clank kaland mellé elkészíttették a játék kvázi előzmény történetéül szolgáló mozit, ami nem lett elsöprő siker, de összességében egy szórakoztató és működőképes darab volt.

Mit szólnál egy ilyen alkotáshoz? A játék és a film egymást egészítenék ki, így lenne egy kerek a sztori, a mozi után pedig rögtön mehetnénk játszani.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×