Sok-sok millió játékosnak és rajongónak headset híján teljesen kimaradt a VR-exkluzív Half Life: Alyx, nekik készül most az Alyx animációs film.

Sok-sok évnyi várakozást követően a Valve végre rászánta magát, és feltámasztotta a rég halottnak hitt Half Life sorozatot. Üröm az örömben, hogy nem mindenki vehette ki a részét az új kalandokból, ugyanis az Alyx kizárólag VR fejeseken (és ott sem mindegyiken) játszható, ami közel sem olyan elterjedt gamer platform, mint teszem azt az Xbox, a PlayStation, vagy a PC.

Sokan kimaradtak hát a legenda visszatéréséből, ami ilyen-olyan szempontból még kibírható, hiszen maga a tényleges történet Gordon második eljövetele előtt játszódik, ami végül érdemben, ténylegesen nem viszi előrébb az Episode 2 már 14 éve lezáratlan sztoriját.

Ettől függetlenül nyilván milliókat érdekel a Alyx Vance egyébként zseniális és Half Life-hoz méltó kalandozása, de csak emiatt azért nem vennének maguknak egy VR fejest.

Ezekre a rajongókra gondolván egy „Valve machinima művész”, Half Peeps a Source 2 Filmmaker segítségével animációs filmet készít a játék cselekményéből.

A film már most nyáron, júliusban debütál, melyet maga a Valve is kifejezetten támogat, sőt, a VR headsettel nem rendelkező kíváncsi rajongókat is arra bátorítja, hogy mindenképpen nézzék majd meg.

Természetesen érkezett hozzá egy kifejezetten remek előzetes is, amely remekül bemutatja, hogy nagyjából mire számíthatnak majd a nézők.

 

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×