A Dominationsben nem hexák vannak a térképen, hanem háromszögek, és nem számít, milyen erőforrásaid vannak, hanem csak az, hogy az emberek, akiket rádbíztak, hogy működnek együtt. A sikeres játék deluxe-kiadása most Kickstarteren.

My Father’s Work
4 nappal a kampány vége előtt tekintélyes summát szedett össze a projekt, pláne ahhoz képest, amit kitűztek: 10 ezer helyett már lassan eléri a 630 ezret és a 6700 támogatót.

A játékban az örökségünk, ami egyben a hagyatékunk – és erre utal a cím is – egy őrült kísérlet. Az öregünket inkább nem szerették, míg élt, tehát ha a helyébe kívánunk lépni, bármikor ránk ronthatnak. De ez sem gond, mert akkor majd a mi gyerekeink folytatják a munkát. A My Father’s Work ennek megfelelően több generáción átívelő, munkáslehelyezős játék, melyben igen hangsúlyos a történet is. Miközben pakolgatjuk a kockákat, applikáció kísér, és véletlenszerűen generált történeti elemekkel és ezekből következő egyedi szabályokkal mókol bele a játékmenetbe.

Dice Theme Park
Sima ügy, 11 nappal a vége előtt a megcélzott 20 627 dollárt közel megnyolcszorozták több mint kétezer backer segítségével.

Ebben a vidámparkos játékban feladatunk a kockavendégeink szórakoztatása, és persze a bevételtermelés. Vannak erre például mindenféle gyomorpörgető-forgató hullámvasutak, meg munkásaink képességeivel. És van itt egy új mechanika, mégpedig a dice-cascading. Vagyis ha egy mezőn aktiváltunk egy kockát, akkor mozgathatjuk azt egy másikra, itt pedig megint aktiválhatjuk, amivel így mutatós kombókat hozhatók létre.

Dominations Deluxe
1000 támogató fölött és 100 ezer dollár közelében (valamivel több mint 24 ezre lőttek) a számláló 10 nappal a kampány vége előtt.

Dominations három éve nagyot ment a Kickstarteren. Civilizációépítős játék, melyben nomád törzsként kezdjük a pályafutásunkat, aztán a háromszögekből (nem ám hexákból!) kialakuló világtérképen terjeszkedhettünk. Nem kell se fa, se mondjuk hadsereg, csak az számít, hogy milyen társadalmat sikerül kialakítanunk. A sikeres játéknak most jön a deluxe-kiadása, melynek alapja egy tuti tároló, melybe minden dominationsös dolog beletehető.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 18. heti Kickstarter-ajánlójában

 

Corporate Boardgame-végeredmény és csomó minden a győztes játékról:

2020 legjobb társasjátéka a Brass: Birmingham

“Mert a sör tényleg mindenhez kell” – a legjobb tavalyi társasjátékhoz is

×