Bár még talán túlzás lenne azt állítani, hogy készül a PlayStation 5 Pro, de a TSMC gyorsabb processzort gyárt a konzol számára.

Egyelőre a PlayStation 5 nagyon jó befektetésnek bizonyul a Sony számára, még akkor is ha közben folyamatosan azon vannak, hogy kiszolgálják az egyre növekvő igényeket. Persze a Sony most épp próbálja utolérni magát, hogy mindenkinek jusson konzol, a TSMC chipgyártó már inkább egy friss fejlesztésen gondolkozik.

A PS5 számára a TSMC fejlettebb processzorokat tervez gyártani – írja a PCMag a DigiTimes.

A hír szerint a processzor az AMD Zen 2 lehet, amit 6 nanométeres gyártási technológiával készít majd el a tajvani cég. A jelenleg kapható PlayStation 5-ökben egy 7 nm-es gyártási technológiával készült processzor dolgozik. Az új processzorral a konzol nagyobb teljesítményre lesz képes, illetve kevesebb energiát fogyaszt majd. Az új processzorral rendelkező változat valamikor 2022 második felében kerülhet a boltok polcaira.

Ez azonban még nem a PlayStation 5 Pro. Korábban is volt már példa arra, hogy a Sony az újabb modellekbe más és más hardvert illesztett, hogy jobbá és olcsóbbá tegye azt. Mivel a PS5 legnagyobb problémája most az elérhetőség, így reméljük, elsősorban ezen dolgozik majd a Sony. Egyébként nemrég az IBM bemutatott egy 2 nm-es chiptechnológiát.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×