Gaming

A székről is lefordulsz a 10 legőrültebb fegyvertől, amikkel játékokban pusztíthatunk

A videojátékok története tele van ikonikus fegyverekkel, elég csak a Doom ‘Big Fucking Gun’-jára, esetleg a Blood széria voodoo babájára, esetleg a Half Life feszítővasárára gondolnunk. Akadnak azonban olyan halálosztó gépezetek is, melyeket meglátva – pláne használva, de elfog minket a kényszeredett és apadhatatlan röhögőgörcs, hogy aztán könnyeinket törölgetve boruljunk jól hanyatt a székkel.

Mi a közös egy szivárványt fingó unikornisban és egy sörétespuskában? Mindkettő lehet fegyver egy videojátékban!

Ha hiszed, ha nem, ilyenekből bizony akad bőven, melyekből most összeszedtem a 10 legeslegőrültebbet, melyekkel videojátékokban valaha találkozhattunk.

Mr. Toots

A Red Faction sorozat első két része méltán kerülhetne be a videojátékok történelemkönyvének legjobb sci-fi játékait felvonultató lapjaira, amit az azt követő részekről sajnos annak ellenére sem mondhatunk el, hogy alapvetően nem voltak rossz alkotások.

Ami miatt viszont kifejezetten emlékezetes lehet az Armageddon nevű fejezet az Mr. Toots, a szivárványt fingó unikornis, amivel ha valakit eltalálunk, az azonnal csillogó darabokra robban.

Dubstep Gun

A Saints Row sorozat szinte másról sem szól mint a teljesen elborult fegyverekről, de talán az egyik legelborultabb a Dubstep Gun. Nem elég, hogy a fegyverből kilövellő lézerek ritmusra hagyják el a csövet, de akit eltalálnak az kényszeresen dubsteppelni kezd.

Sheepinator

Nos, az egyik legmenőbb cucc a Ratchet & Clank-ból, ami néha a való életben is hasznos kütyü lenne. Szóval adott egy „fegyver”, ami aranyos és ártalmatlan báránnyá változtatja az ellenfeleket. Csodálatos!

Shark Gun

A cápa pisztoly először az Armed and Dangerous klasszikus sci-fi akciójátékban tűnt fel először, majd nyilvánvalóan a Saints Row is kölcsönvette az ötletet. A célkeresztet csak az áldozatra kell irányítani, majd a ravasz meghúzása után kilőhetjük rá a cápát, ami bármin keresztül is képes kiugrani. A barifegyverhez hasonlóan ennek is hasznát tudnánk venni a mindennapokban.

Hand Cannon

Nos, ha ez az óriási kézre húzható szurkolói kiegészítő nem is a legőrültebb mind közül, de az egyik legviccesebb az egészen biztos. Meg is kellett ám izzadni érte rendesen, hiszen nem puszira osztogatták a Dead Space játékosoknak, így csak azok dughatták bele a mancsuk, akik a legmagasabb nehézségi fokozaton értek a játék végére. De megérte!

Bármi, amin macska van

A Postal 2 megannyi aspektusában egy beteg játék, de ugyanannyira egy klasszikus is. Akadnak benne ezen kívül is érdekességek, de a macskaféle hangtompító az egyik leg….emlékezetesebbek között van számon tartva.

Csirkelövő

Igen, a Gears of War-ban halomra ölhetjük a Locust hordákat egy olyan fegyverrel, amiből tyúkok lövellnek ki. A spéci skúlót egy easter eggel hívhatjuk elő, de nagyon is megéri!

The Bane

A világ legidegesítőbb fegyvere címet a Borderlands SMG-je nyerte, amit nagy valószínűséggel soha semmi nem fog elhódítani tőle. Hogy miért? Nézd csak meg:

Teddy mackó

Teljesen nyilvánvaló volt, hogy valami szerepelni fog a Dead Rising sorozatból a listán, a kérdés csak az volt, hogy mi?! Nos, a választásom a Teddy maci turret-re esett, mivel villámot már minden jöttment képes a fejszéjéből-pörölyéből szórni, de egy védelmi ágyút egy óriási plüssmackóból már annál kevésbé. Imádnivaló!

Tonkard

Sokat nem is tudnék hozzáfűzni a Phantasy Star Online kardjához, ami szó szerint egy tonhal. EGY TONHAL!

Ez itt lenne a vége, viszont még bőséggel akad említésre érdemes fegyver különlegesség, így ha tudsz még egyet-kettőt, mindenképpen hagyd meg nekünk kommentben!

Neked melyik a kedvenced?

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Végre: ekkor mutatja be a Bungie az elhalasztott Destiny 2 bővítményt

Gábor János 2024.04.03. - A Bungie jövő héten tervezi bemutatni a korábban elhalasztott Destiny 2…

26 perc telt el azóta...

Ezzel a Warzone fegyverrel darálj a Season 2 utolsó óráiban

2024.04.02. – Április harmadikán élesedik a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése. Nem csak egy…

14 óra telt el azóta...

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy…

14 óra telt el azóta...

Tudományosan bizonyították, hogy van, aki több FPS-t lát, mint az átlag

2024.04.02. – Hosszú évekig a 60 Hz-es LCD monitorok uralták a piacot. Ez azt jelenti,…

14 óra telt el azóta...

Az Intel már készül, nagyot szólhatnak az újgenerációs videokártyáik

2024.04.02. – Az Intel processzorokban hosszú évek óta találkozhatunk grafikus magokkal, ám ezek kifejezetten gyenge egységek…

15 óra telt el azóta...

Ezeket adja a prémium Call of Duty BlackCell Pass – Megéri megvenni?

2024.04.02. – A Call of Duty: Warzone és Modern Warfare II fejlesztői még a 2023-as…

15 óra telt el azóta...