Manapság nem egyszerű a választás.

A legjobb grafikus kártya kifejezés 2021-ben már szinte lényegtelenné vált. A legjobb grafikus kártya, messze nem az, amelyik a legmagasabb FPS-t biztosítja a kedvenc játékaidban, hanem bármilyen átkozott VGA amit meg tudsz venni. Több oka is van annak, hogy miért szenvedünk súlyos videókártya hiánytól, a Covid-19-hez kapcsolódó problémáktól kezdve a kriptobányászat fellángolásáig.

Már ideje lenne az upgrade-re? Régóta spórolsz egy új gépre és már szeretnéd látni a gyümölcsét a sok spórolásnak? Itt egy kis segítség, hogy mire érdemes költened a félrerakott pénzed.

A legjobb grafikus kártya kiválasztása az igényeidnek megfelelően

Nvidia GeForce RTX 3080 

Ha tényleg komolyan gondolod a gamelést.

Oké, most az RTX 3080 is elképesztően ritka, és mi ez az ár? Nem kétséges, hogy az Nvidia új RTX 3080 a legjobb grafikus kártya most a piacon. Ha komolyan gondolod az összes grafikai beállítás maximális kihasználását, és 4K vagy 1440p felbontásban szeretnél játszani, akkor ezt a kártyát kell beszerezned. Figyeljünk oda, hogy a tápegységünk is megfelelő legyen a 3080-hoz. Nem mellesleg nálunk beszerezhetitek ezt a szépséget.

MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X

Felesleges ide sorolnunk a 3090-et az ára és az elérhetősége miatt is, dupla árért egyáltalán nem dupla teljesítményt kapunk.

AMD Radeon RX 6800 XT

Ha nem preferálod a zöld csapat(Nvidia) kártyáit.

Az AMD Radeon RX 6800 XT a legjobb kártya a Team Red (AMD) mellett elkötelezett felhasználók számára. Az RX Radeon 6900 XT technikailag körülbelül 5-7 százalékkal gyorsabb, de 54 százalékkal többe is kerül, hasonlóan a 3080/3090 kártyákhoz. Ez egyáltalán nem egy nagy üzlet, főleg, hogy nem kapunk több VRAM-ot vagy más extrát. Könnyen kezeli a 4K és 1440p felbontást és rengeteg VRAM áll a rendelkezésünkre, ilyen szempontból egy ideig nem lesz gondunk. A RayTracing teljesítmény gyenge és jelenleg nincs DLSS alternatíva, bár júniusban leleplezhetik a saját megoldásukat.

ASUS TUF GAMING AMD RADEON 6800XT

 

Nvidia GeForce RTX 3060

A zöld csapat középkategóriás 3000-es széria kártyája.

A legjobb ár-érték arány videokártya a listán. Tökéletes 1440p felbontáshoz, vagy ha még mindig 1080p-be tolod, akkor magas FPS számokat láthatsz ettől a „kis” kártyától. Nem mellesleg a 1060 még mindig az egyik legtöbb játékos által használt videokártya, szóval a 3060-is sokáig el fog kísérni.

Nvidia GeForce GTX 1660 Super

A kompetitív játékosok és a 1080p felbontást használók tökéletes választása.

A GDDR6 egészséges teljesítménynövekedést biztosított a 1660 Supernek. A 1060-at sok játékba akár 50 FPS különbséggel a földbe veri. Természetesen ez a kártya nem egy csúcs kategóriás RTX szóval a RayTracingről és a DLSS-röl le kell mondanunk, de ha még mindig az e-sport rabja vagy és meg vagy elégedve a 1080p-vel akkor ez a kártya tökéletes kiegészítése lehet a gépednek.

MSI Ventus XS GeForce GTX 1660 Super

Természetesen mindenki a lehetőségeinek legmegfelelőbb videokártyát válassza, illetve amit a pénztárcája megenged.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×