Minden szükséges kiegészítőt megtalálunk a csomagban.

Az SPC Gear név a hazai felhasználóknak is ismerősen csenghet, hiszen a lengyel cég az elmúlt években többször is bizonyította termékeinek létjogosultságát. Általánosan elmondható, hogy az eddig látott perifériák alapján az ár-érték arányra nem lehet panasz, nézzük mit sikerült alkotniuk az SM950 Streaming USB mikrofon személyében.

A csomagolás és alapadatok

  • A nettó tömege a terméknek 1290 gramm, dobozzal együtt pedig 1860 gramm.
  •  A doboz mérete: 404×115×282 mm
  • Szín: Fekete és piros
  • Cardioid iránykarakterisztikával bír a mikrofon
  • USB csatlakozáson keresztül köthetjük össze a gépünkkel
  • A kábel hossza körülbelül 2.9 méter
  • A mintavétel 16 biten és 48 KHz-es frekvencián történik
  • A mikrofon érzékenysége 135 Decibel
  • 18 és 21000 hertzes tartományban képes felfogni a hanghullámokat
  • Ajándék pop-filter és shock mount is a csomag részét képezi
  • Dedikált némítógombot is találhatunk a mikrofonon

A csomagolás a tartalmat megpillantva értelemszerűen elég nagyra sikeredett, de ennyi tartozéknak és alkatrész meg is kívánja ezt a méretet. A doboz elején máris megpillanthatjuk magát a mikrofont, a popfiltert és az állványt. Ezen kívül néhány alap tulajdonságot, képességet is leolvashatunk. A hátlapon rengeteg nyelven olvashatunk kicsit részletesebb specifikációkat is, természetesen a magyar is köztük van.

A karton borításból kitolva egy szép, pirosra festett doboz tárul elénk. Természetesen itt már a cég logója is nagyobb szerepet kapott, no, de ne is álljunk meg itt, nyissuk is ki egyből.

A dobozt felnyitva egyből a bőség zavarába ütközünk, hiszen egyből a szemünk elé tárul maga a mikrofon, az állvány és azok tartozékai. A jobb felső sarokban egy aranyos kis üzenet figyelmeztet minket, hogy bizony a pop filtert az első réteg alatt keressük majd, ne aggódjunk, nem maradt ki a csomagból. Mindent kipakolva bizony látszik, hogy tényleg nem aprózta el a gyártó a szettet.

Az összeszerelés és csatlakoztatás

Az összeszerelés még az ügyetlenebb felhasználóknak is hamar meglesz, ehhez egy pár képből álló segédletet is kapunk a gyártótól. Gyakorlatilag csak össze kell illeszteni az állvány részeit, majd itt-ott csavarni a dolgokon és máris munkába állíthatjuk az újonnan vásárolt mikrofonunkat.

A csatlakoztatás? Ennél egyszerűbb megoldás nincs, nincs szükség külön hangkártyára vagy különleges csatlakozóval ellátott erősítőkre és hasonló úri huncutságokra. Egyszerűen bedugjuk az USB portba a mikrofont és már működik is. Külön öröm, hogy nem csak Windows, hanem Mac OS és Linux operációs rendszereken is gond nélkül, bármiféle driverek telepítése nélkül használható a mikrofon.

A felhasznált anyagok minőségére sem lehet panasz, nem érződik gagyinak az anyaghasználat, bátran meg lehet húzni a műanyag borítást kapott csavarokat is.

Hang

A mikrofon kardioid karakterisztikával bír, amit a fenti kép tökéletesen elmagyaráz. A mikrofon a megfelelő irányba fordítva a „hátulról” érkező hangok nagy részét nem fogja fel, így például a billentyűzetünk hangja kevésbé fog belehallatszódni, ha az a mikrofon mögött kap helyett. Az SPC mikrofonokon a helyes irányt a cég logója jelenti, ha pont szemben van velünk, akkor mindent jól csináltunk.

A hangra nem lehet panaszunk, kiváló Discord/In-Game kommunikációra, de streamelésre és akár podcast felvételre is befoghatjuk, nem fogunk csalódni. A fenti pár másodperces hanganyagban a Cloud 2 Wireless gamer fejhallgató mikrofonjával hasonlítottuk össze, azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy ég és föld a különbség.

A széria többi tagja

Az SPC Gear 4 mikrofonból álló felhozatalában mindenki megtalálhatja a neki tetsző modelleket. A négy típus száma a következő:

  • SM900
  • SM900T
  • SM950
  • SM950T

A T jelű változatokban az ebben a csomagban látható kar helyett egy egyszerűbb és kompaktabb tripodot kapunk, így ha hely szűkében lennénk, akkor érdemes lehet megfontolni azokat is.

Az SM900 és SM950 között pedig a legnagyobb különbség, a fizikai mute gomb hiánya. Itt is az egyéni preferencia dönthet a két modell mellett, nekünk kell eldönteni, hogy megéri-e az extra felárat az a bizonyos némítógomb.

Szoftver? Az nincs!

A széria egyik tagjához sem jár szoftver, teljesen plug & play módon működik a mikrofon. Nincs lehetőség EQ vagy hasonló beállítások módosítására, bár nem is éreztük ennek szükségét a teszt során. Az NVIDIA kártyával rendelkező felhasználóknak érdemes lehet kipróbálni az RTX Voice vagy RTX Broadcaster applikációkat, hiszen ezek a programok mesterséges intelligencia segítségével javíthatnak a hangminőségen vagy épp zárhatják ki a zavaró háttérzajokat.

Az SPC Gear SM950 már kapható a Leet webshopban!

Összefoglalás

A bőség zavara – SPC Gear SM950 mikrofon teszt


Szerzői értékelés

9

Az elmúlt 2-3 hétben folyamatosan használatban volt a mikrofon és minden körülmény között teljesen megállta a helyét. Legyen szó egy lazább Discord beszélgetésről vagy épp egy Fortnite/Valorant in-game kommunikációról. Az összeszerelés tényleg pillanatok alatt megvan, azután pedig kiváló társunk lehet a mindennapokban az állítható kar, hiszen teljes mértékben személyre szabhatjuk, épp hol is foglaljon helyet a hangrögzítő. Az ajándék pop-filterért pedig külön pluszpont jár, rengeteg cég szereti kispórolni a csomagból. Ha egy teljes értékű mikrofon szett kell, melyben a mikrofon mellé az összes lehetséges tartozékot is szeretnéd megkapni egy vásárlással, akkor jó helyen jársz, ne is keresgélj tovább. A kompatibilitással sem kell foglalkoznod, hiszen minden modern operációs rendszeren hibátlanul működni fog az SM950 vagy bármelyik SPC Gear mikrofon.

Mindent megkapunk a csomagban

Jó hangminőség

Kellemes anyaghasználat

Plug & play csatlakoztatás

Dedikált mute gomb

3 méteres kábel

Hiányzó szoftver

 

Olvasói értékelés

0

×