A CD Projekt RED kollaborál azokkal a modderekkel, akik hasznos újításokat vezettek be a The Witcher 3 számára.

A CD Projekt RED azzal együtt, hogy szépen igyekszik javítgatni a Cyberpunk 2077-et, közben a The Witcher 3 PS5 és Xbox Series X/S portja is készül. Nem is akárhogyan. Kiderült ugyanis, hogy ahhoz, hogy valódi next gen élményt nyújtsanak, hasznos, rajongók által készített módosítások is bekerülhetnek az új változatba.

A CD Projekt RED a The Witcher 3 moddereivel konzultál, hogy felturbózzák a frissítést.

„Hivatalos üzenetet kaptam a CDPR-től az együttműködésről” – árulta el Halk Hogan, a The Witcher 3 HD Reworked projekt készítője. Utóbbi mod nagyon népszerű a PC-s Witcher játékosok körében, mert az eredeti játék textúráit mind jobbra cseréli, biztosítva a 4K felbontást. Mivel ez egy valóban nagy munka, a mod bevezetésével a fejlesztőcsapat sok munkaórától megkímélné magát.

 

„Bár ez még nem biztos, de nagyon valószínű, hogy a HDRP bekerül a hivatalos új generációs frissítésbe” – tette hozzá Halk Hogan. A Kotaku megkereste a CD Projekt Redet, akik szintén megerősítették a hírt.

„A The Witcher 3: Wild Hunt Xbox Series X/S, PlayStation 5 és PC következő generációs verziójával kapcsolatos saját fejlesztési erőfeszítéseink mellett tárgyalásokat folytatunk különféle modok készítőivel is.”

Ez egyébként remek lehetőséggel szolgálhat a modderek számára, akik ilyen módon akár be is léphetnek a videojáték-iparba. Egyelőre azonban nincs hivatalos megállapodás egyik modderrel sem, de ami késik, nem múlik. Lám, megéri egyébként moddernek lenni, mert a rajongók is jobbá tehetnek egy játékot, vagy annak felújított változatát.

Te játszani fogod a Witcher 3-mat next gen verzióban?

×