20 év után az eredeti formájában újra megjelent a Baldur’s Gate: Dark Alliance, amit annyiért árulnak, mint egy rendes remasterelt kiadást.

Nagyon kevés olyan játék van a Föld kerekén, ami hagyján, hogy a bejelentését követő 24 órában meg is jelenik, hanem teszi ezt az eredeti megjelenésétől 20 évvel később. A Baldur’s Gate Dark Alliance-el pedig pontosan ez történt: 2001-ben megjelent még a PS2 és az első Xbox generációs masinákra, majd 2021 május 6-án bejelentették az újra megjelenését és másnap meg is érkezett.

Üröm az örömben, hogy a feljavított felbontást leszámítva nem egy remastered kiadás. Annyi történt csupán, hogy az újabb generációs gépeken is játszhatóvá vált. Ez persze egy jó dolog, hiszen a Dark Alliance (és a későbbi folytatása is) egy kifejezetten élvezetes játék volt, ami miatt viszont ráncolhatjuk kicsit a homlokunk,

hogy mindezért nem kevesebb, mint 10,400 forintot kérnek el… Egy 20 éves feljavítatlan, újrakiadott címért.

Persze, ha szereted a retrot, vagy szimplán imádod a sorozatot, akkor egy kötelező vétel és egy kiváló múltidéző lehet, mindenki más viszont jobb, ha megvárja a legközelebbi leárazást.

 

A megjelenés egyelőre csak a PS4-5 és az Xboxokat érinti, Switchre pár nap múlva, PC-re és mobilokra pedig az év későbbi felében érkezik.

Egy kiváló újítása azért van, mégpedig a kooperatív mód, de az is csak egy konzolról két kontrollerrel játszható, az online-coop egyelőre nem támogatott.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×