A Nintendo legújabb játéka a gyerekeket tanítaná meg szórakoztató formában játékot készíteni.

A Nintendo úgy tűnik követi a Sony Dreams-el állított példáját, és egy olyan játékot dob piacra, mellyel (nem csak) gyermekeknek tanítanának egyszerűen és érthető formában játékfejlesztést Nintendo Switchre.

A Game Builder Garage megtanítja majd a játékosoknak, hogyan készítsék el a saját játékukat „szórakoztató, vezetett leckéken keresztül, amelyek a vizuális játékprogramozás alapjait jelentik, előzetes tapasztalat pedig nem lesz hozzá szükséges” – írja a Nintendo a közleményben.

A programban a Nodon nevű kis aranyos lények tanítják meg a játékfejlesztés alapvető csínját-bínját. Ezekből a lényekből többféle van, egyik a gombkiosztás és azon funkcióit mutatja meg, a másik a tárgyak lerakását és szerkesztését és így tovább, és így tovább. Őket bármikor segítségül lehet majd hívni, ha elfelejtenénk valamit, mindig a játékosok rendelkezésére állnak.

A Game Builder Garage tartalmazni fog egy Lesson Mode-ot is, melyben lépésről lépésre, interaktív játékos leckékben tanulhatják meg a vizuális programozás alapfogalmát.

 

Az egyedi és más játékosok által készített játékokat körülbelül úgy érhetjük majd el, ahogyan a Dreams-ben is: ha egy alkotás elkészült, az alkotók feltölthetik és szabadon megoszthatják másokkal.

A Game Builder Garage júniusban jelenik majd meg Nintendo Switchre, 29$/€-s áron, ami nagyjából 10.500 forintra tehető.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×