Indiában még szeptemberben bannolták a Playerunknown Battlegrounds-ot, ami most „formabontó” új címmel jelenik meg újra.

2020 szeptemberében számos más államhoz hasonlóan Indiában is egészen érdekes okokra hivatkozva került betiltásra a Playerunknown’s Battlegrounds mobil verziója, vagyis a PUBG Mobile.

A döntéshozók azzal magyarázták a játék totális ellehetetlenítését, hogy az túl addiktív, nem törődik a játékos egészségével, nem figyelmeztet a képernyő előtt töltött hosszú idő károsságára, illetve propagálja az erőszakot. A valódi ok azonban a kínai kapcsolat lehetett, ugyanis 200 másik Kínához köthető alkalmazás jutott ugyanerre a sorsra.

Persze nem ez a PUBG történetének legbizarrabb tiltása, hiszen legalább egy tucat ország mellett Kínában például szintén arra hivatkozva tiltották be, hogy népszerűsíti az erőszakot. Erre azonban egy frappáns megoldása volt a Tencentnek és a mobilos kiadás fejlesztőjének, a Kraftonnak: elegánsan csak átnevezték Game for Peace-re, átszínezték a vért, és halál helyett elbúcsúzó animációt tettek bele.

Nos, valami nagyon hasonló fog történni az Indiai változattal is, amit elméletileg átneveztek, de valójában nem igazán.

Az Indiai kiadás új címe – erősen kapaszkodj meg: Battlegrounds Mobile India lett. Ennyi. Ennél szignifikánsabb változtatást valószínűleg nem fognak eszközölni a játékon, aminek bejelentő előzetesében még a karakterek és a zene is pontosan ugyanaz, mint a bannoltban.

De hogy fogják ezt így megtalálni a játékosok?

A szeptemberi tiltás pillanatában Indiában közel 50 millió aktív játékos pörgette a PUBG-t, akik eddig csak trükközéssel tudtak beugrani a battle royale úttörőjébe. A dél-koreai fejlesztő azonban ösztönzi a játékosokat az új indiai verzióhoz való visszatérésre, a megjelenéskor például régió specifikus eseménnyel és ajándékokkal készülnek.

A Krafton hozzátette, hogy különösen odafigyeltek az indiai döntéshozók igényeire, ezért a kiskorú játékosok csak megadott szülői telefonszámmal és engedéllyel jelentkezhetnek be, sőt, a napi játékidőt is 3 órára, a pénzköltést pedig 95 dollárra korlátozták.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×