Nemrég Windows felhasználók számára tűnt fel, hogy a rendszer a napokban furcsa hibát produkál, ami hatással van az SSD-k tartalmára.

Egyes Windows 10 felhasználók a napokban vették észre, hogy merevlemezeik nagyon hirtelen beteltek, a tárolt állományok számra váratlanul és drasztikusan megnőtt. A jelenség úgy tűnik, több felhasználók is érintett, így kiderült: a Windows 10 felelős miatta.

A Windows 10 vírusvédelmi eleme irdatlan mennyiségű fájllal szórt tele egyes gépeket.

Az eddigi beszámolók szerint a nemrég megjelent Window 10 hiba miatt akár százezer új fájl is megjelenhet a C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Store almapábban. Az itt megjelent fájlok egyébként teljesen haszontalalok, csakis a helyet foglalják az SSD-n. Egyes jelentések szerint akár 30 gigát is elfoglalhatnak. Valljuk be, ez nekünk gamereknek néha igen is sok, főleg ha a Warzone frissítést kell letölteni.

A jó hír az, hogy ezeket a fájlokat könnyűszerrel törölni lehet, így most mindenkinek azt javasoljuk, hogy nézze át ezt a mappát. A hírek szerint a Microsoft már javította a Windows Defender hibáját, így már nem fogja teleszórni a gépünket. Ellenőrizni azonban nem árt.

A te gépeden megjelent ez a mappa?

×