Egy 27 éves magyar srác felfedezett egy hibát a kripto-rendszerben, szóval a gazdagság reményében el is kezdte magának gyártani a milliókat érő tokeneket.

Egy 27 éves dunakeszi srác, Sz. Norbert március 16-án egy hibára lett figyelmes egy magyar fejlesztésű, ethereum blokklánc-alapú kriptovalutában. Ezt persze nem is volt rest a javára fordítani, így lett a körülbelül 100.000 tokenjéből drámai hirtelenséggel 80 millió, amit aztán elkezdett valódi pénzre váltani egy külföldi kripto-tőzsdén.

A jólét azonban nem tartott sokáig; a kibernyomozók azonosították a 27 éves férfit, lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközeit, majd 2021. május 4-én gyanúsítottként hallgatták ki. A kihallgatás során a férfi részletes, feltáró jellegű vallomást tett – számolt be róla a Police.hu.

Ekkora tokenmennyiséget viszont a blokklánc működési elvéből fakadóan nem lehet csak úgy helyreállítani, ezért az érintett vállalat a saját kriptovalutájából volt kénytelen a hibásan létrehozott tokenek számának megfelelő mennyiséget megsemmisíteni.

Ezzel mintegy 53 millió forintos kár keletkezett.

Sz. Norbert a jogszerűtlenül létrehozott, még nem értékesített tokeneket, valamint a már átváltott tokenek ellenértékét visszautalta a kibocsátó cég részére, ezáltal az eredeti kárból mintegy 27 millió forint összeg megtérült. A férfit szabadon engedték ugyan, de az ‘információs rendszer felhasználásával elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás megalapozott gyanúja’ miatti eljárást továbbra is folytatják ellene.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×