Úgy tűnik, a Riot Games a mobiljátékosokat is az esport világába invitálja. Hamarosan indul a hivatalos Wild Rift bajnokság.

A Riot reméli, hogy a League of Legends egy évtizedes esportjának tanulságait a mobiljátékban is alkalmazni tudja. Tehát egy hasonló közösséget szeretne építeni a Wild Rift számára. A bejelentést a League of Legends Mid-Season Invitational verseny előestéjén halhattuk.

A Wild Rift egy 5 az 5 elleni multiplayer online csataaréna (MOBA), amelyet a Riot Games fejlesztett konzolra és mobilra. A Wild Rift új platformokra hozza el a League-et, versenyképes játékmenetet, twin-stick irányítási rendszert és több mint 60 bajnokot tartalmazó listát kínál, akiket a Riftbe vihetsz. Idén ráadásul havonta két újabb bajnok érkezik.

John Needham, a Riot Games esportokért felelős globális vezetője egy nyilatkozatban elmondta, hogy a Riot hisz abban, hogy a mobiljátékok át fogják alakítani az esportok jövőjét. A vállalat nem pontosította, hogy a Wild Rift esport-bajnokság élő vagy digitális esemény lesz.

Needham azt is megjegyezte, hogy a regionális csapatok az év negyedik negyedévében kvalifikálják magukat erre a tornára.

A regionális Wild Rift Esport versenyek már világszerte elkezdődtek.

Délkelet-Ázsiában nemrég fejeződött be az első hivatalos esportverseny, a SEA Icon Series: Preseason. Az öt héten át tartó esemény több helyszínen zajlott: Vietnamban, Tajvanon, a Fülöp-szigeteken, Thaiföldön, Indonéziában, Malajziában és Szingapúrban, és 54 profi csapat vett részt rajta.

Leo Faria, a Wild Rift esport globális vezetője egy nyilatkozatában elmondta, hogy számos esport szervezet jelentette be Wild Rift csapatát. Délkelet-Ázsiában olyan szervezetek, mint a The Alliance, az RRQ és a LoL Esports veteránjai, a Flash Wolves jelentették be a Wild Rift-csapatok névsorát. További nagy nevek is érkeznek, mondta.

Faria elmondta, hogy a regionális versenynaptárat a harmadik fél versenyirányelveit és a globális eseményről szóló további információkat még ebben az évben nyilvánosságra hozzák.

Ti szoktatok a WildRift-el játszani, vagy még ki se próbáltátok?

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×