Remélhetőleg egyelőre csak az Apple fejeseinek üzentek ezzel a figyelmeztetéssel.

Múlt héten jelent meg az iOS 14.5-ös verziója, mely több újdonsággal is gyarapította az almás készülékeket. A legújabb verzióban megjelent egy olyan plusz védelmi vonal, mely arra kényszeríti az applikációkat, hogy a felhasználók követéséhez külön kérjenek engedélyt. Nem meglepő módon rengetegen elutasítják ezt a lehetőséget az iPhone/iPad tulajdonosok közül.

Természetesen a nagy cégek sem képeznek kivételt, így a Facebook, Instagram és WhatsApp applikációkban is el kell fogadnunk a követés tényét. Úgy tűnik kicsit meg is ijedt a Facebook, hiszen ezekben az alkalmazásokban egy eléggé érdekes üzenet is felbukkant a napokban. 

Az üzenetben kifejtik, hogy a követés engedélyezése nem csak a Facebook, hanem a felhasználók érdeke is. Így személyre szabott hirdetéseket kaphatunk és támogatjuk a hirdetésektől függő vállalkozásokat. Illetve ezeknek hála maradhat ingyenes a Facebook vagy az Instagram. Eléggé félreérthetetlen ez a pont, bár valószínűleg ez inkább egyelőre csak egy kis odaszúrás az Apple fejeseinek, mintsem valós veszély. Reméljük nem jutunk el addig a pontig, hogy valóban fizetnünk kelljen a Facebook szolgáltatásaiért.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×