Nem hiszed el, de a Disney valóra váltotta minden rajongó álmát! Itt az első olyan fénykard, ami pontosan úgy néz ki mint a filmekben!

Még egészen kicsi voltam, amikor öcsém és én színesre mázolt botokkal imitáltunk fénykardpárbajokat, aminek hangeffektjeit természetesen mi szolgáltattuk mellé. Nem sokkal később azonban áttértünk a műanyag világítós darabokra, amik már maguktól adták ki a megfelelő hangokat is, bár ettől függetlenül úgy suhogtattuk magunk körül, mintha az tényleg egy igazi fénykard lenne.

Nem is nagyon van olyan Star Wars rajongó, aki ne kívánna magának egy valódi fénypallost, és ugyan akadnak egészen zseniális próbálkozások (egy feltaláló youtuber csapat tényleg csinált egy hasonlót), eddig senki sem tudta megközelíteni az elképzeléseket.

Aztán jött a Disney, ami előbb levédette a fénykard szabadalmát, most pedig működés közben is megmutatta.

Persze végtagokat nem fogunk vele szeletelni, de valójában kárt sem nagyon tud tenni másokban, kiberkristály hiányában legalábbis biztosan nem. Kinézetre viszont megdöbbentő a hasonlóság, sőt, nem csak a hangja, de a bekapcsolódása is teljesen megegyezik a filmekben látottakhoz.

 

 

A látványosságot a Disney kifejezetten a gőzerővel épülő és szépülő, 2022-ben a Disney World-ben megnyíló Star Wars Galactic Starcruiser-be szánja, ahol a közönség számos egyéb már program mellett az első közel tökéletes replikát is megcsodálhatják.

A „Walt Disney Imagineering Research and Development” által kifejlesztett technológia egyébként egészen trükkös. A kard markolatában ugyanis egy feltekerhető palást adja a pengét, ami hasonlóan működik mint az önvisszahúzós mérőszalag, erre rakták rá a fényforrást is adó LED-eket, ami gombnyomásra lép működésre.

Azt egyelőre nem tudni, hogy kereskedelmi forgalomba fog-e valaha kerülni a minden eddiginél élethűbb fénykard, de a Disneyt ismervén különösen meg lennék lepve, ha idővel nem lépné ezt meg. Addig viszont kizárólag a Galactic Starcruise részeként csodálható meg.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×