Nem csak a csalókat, hanem a boost lobby-kat is szűri a Valve.

Az elmúlt hónapokban a csalók mellett ismét egyre nagyobb teret nyernek maguknak a „boost” lobby-k CS:GO-ban. Ezek a lobby-k AFK botokból (5 vagy 10) állnak és az ellenfelek nemes egyszerűséggel megölhetik őket kezdőn, minél hamarabb véget vetve a mérkőzésnek. Ez papíron jól hangzik, hiszen ingyen győzelem, de a játékélmény vetekszik a nullával. Szerencsésebb esetben mind a 10 „játékos” AFK bot a szerveren és egyszerűen végigvárják a 15-15 állást, majd szép kis XP-vel a zsebben távoznak a meccsből, bár ekkor értelemszerűen a létezésükről sem fogunk tudni.

A botok tulajdonosai később eladhatják ezeket az accountokat, hiszen így nem kell különböző korlátozásokba (napi 2 meccs, Prime stb.) belefutniuk a vevőknek. 

PSA: Reporting boosting lobbies actually works from GlobalOffensive

A Valve látszólag egy jó ideig nem tett ezek ellen semmit, sőt, az in-game report a mai napig használhatatlan az ilyen jellegű jelentésekre. Úgy tűnik azonban, hogy egyre jobban reagál a Valve a manuális jelentésekre.

A fenti képen is tökéletesen látható, hogy a felhasználó által beküldött bizonyítékok alapján több profilt is kitiltottak a játékból. A hozzászólások alapján csalókkal is érdemes megpróbálkozni, volt aki szintén pozitív visszajelzésről kapott üzenetet.

A [email protected] e-mail címre kell elküldened a gyanús profilokat, természetesen egyértelmű bizonyítékokkal alátámasztva. 

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×