A statisztikák szerelmesei imádni fogják. Na de tényleg szükség van erre?

Tegnap hajnalban egy nagyszabású frissítés érkezett a CS:GO-hoz, amellyel a Valve alaposan felkavarta az állóvizet. A kompetitív pályák között Ancient lecseréli Traint, állandó játékmódként jelen lesz a Premier Matchmaking, érkezett egy új láda, de még a közönségkedvenc csirkék is új köntöst kaptak.

Mindemellett a patch tartalmazott még egy érdekes újdonságot, ugyanis bemutatásra kerül a CS:GO 360 nevű havidíjas szolgáltatás, amellyel továbbra is nyomon követhetjük mérkőzéseink statisztikáit. A játékba beépített alkalmazás havonta egy dollárba kerül, cserébe pedig komplex kimutatást kapunk a Competitive, a Premier és a Wingman összecsapásainkról.

A Valve készített a szolgáltatáshoz egy Gyakran Ismételt Kérdések szekciót, amit a Steam Support vonatkozó oldalán találunk. Ebből – a fent leírtakon kívül – túl sok minden nem derül ki, bár nem is biztos, hogy szükség van rá, hiszen maga a koncepció már az Operation Broken Fang-ből ismerős lehet.

A közösség nem fogadta kitörő örömmel az újítást, mivel számos hasonló szolgáltatás rendelkezésre áll, ráadásul ingyenesen. Ilyen például a csgostats.gg és a scope.gg, de a demók feltöltését követően AI általi elemzést kapunk a Leetify oldalán is.

Sok kétely felmerült a CS:GO 360-tal kapcsolatban, mert bár a Dota 2 is rendelkezik egy ilyen beépített funkcióval (Dota+), ám az még a négy dolláros árat is jobban megszolgálja, hiszen sokkal többet nyújt néhány statisztikánál. Emellett a játékosok attól is tartanak, hogy a Valve szolgáltatása – az API korlátozásával – könnyedén kiszoríthatja az ingyenes oldalakat.

Ti mit gondoltok minderről? Írjátok meg kommentben!

×