Vajon az asztali változat is 4GB memóriával gazdálkodhat majd?

Az elmúlt napokban valaki feltöltött névtelenül a GPU-Z adatbázisába egy ellenőrzött jelentést az RTX 3050 Ti mobil változatáról. A jelentésből kiderül, hogy az RTX 3050 szériás kártyák valóban a még korábban nem használt GA107 GPU-ra fognak majd építkezni. A számítási egység maximum 2560 CUDA magot foglal magában, a Ti példány valószínűleg ki is használja ezt.

Az első Geforce RTX 3050 (Ti) kártyákkal ellátott laptopok az Intel 11. generációs Tiger Lake-H processzorokkal startolhatnak majd el. Erre várhatóan május 11. környékén kerülhet majd sor, hacsak valami porszem nem csúszik a gépezetbe. A kártya 1080p felbontásokhoz lehet majd ideális, ám a hivatalos és kiterjedt benchmarkokig csak sötétben tapogatózunk a pontos teljesítményt illetően.

Az egyetlen elérhető és HIVATALOS benchmark játékok alatt

A GPU-Z adatlapon 4GB memória szerepel a kártya mellett, ezt szintén megerősítették már korábban is több forrásból. Jó kérdés, hogy az asztali változatban is emellett dönt-e majd az Nvidia vagy esetleg megtoldják még egy kicsit. Remélhetőleg pár napon belül érkezhetnek is az első tesztek!

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×