Reméljük, hogy ez minden szélhámos számára egy tanulságos eset lesz.

Néhány hónappal ezelőtt mi is beszámoltunk arról a cseh CS:GO játékosról, aki scammelés miatt akár több év börtönre számíthat. Az üggyel kapcsolatban újabb részletek láttak napvilágot, miszerint a szóban forgó csaló az ügyben kiszabható legkomolyabb büntetést is megkaphatja, így benne van a pakliban, hogy akár nyolc esztendőt kell eltöltenie egy büntetés-végrehajtási intézetben.

A biznisz alapjául szolgáló Talon Knife | Fade.

A cseh férfi egy nagyon értékes, 1400 dolláros kést lopott el, amit aztán az áldozat jelentett a helyi rendőrségnek. A rendfenntartók láthatóan elég komolyan vették az ügyet, zéró toleranciával tekintettek a csalásra, attól függetlenül, hogy egy játékban történt az eset. A digitális bűnözés legalább annyira súlyos, mint ha a valós életben lopnánk vagy csalnánk, de arra talán a szélhámos sem számított, hogy ekkora horderejű szankcióval kell majd szembenéznie.

A hivatalos rendőrségi közlemény.

Az adásvétel az alábbiak szerint ment (volna) végbe: írásunk főszereplője egy kést szeretett volna magának, de csak 190 dollárt volt hajlandó fizetni. Üzleti partnerének azt mondta, hogy ezt tekintse egy előlegnek, s miután megkapta a kést, a többi pénzt egy személyes találkozó keretén belül fogja átadni. Természetesen a randevúra sosem került sor, a történet fennmaradó részét pedig már ismerjük.

Bízzunk benne, hogy ez minden csaló számára tanulságos eset volt és ha más nem is, de legalább a börtön visszatartja majd őket az átverésektől!

Ti mit gondoltok erről? Írjátok meg kommentben!

×