A Sony megállapodott a Discorddal és már dolgoznak a PlayStation-ös alkalmazásokon is.

Nem is olyan nagyon régen még arról lehetett hallani, hogy a Microsoft könyékig belenyúlna a feneketlen mélységű zsebébe, hogy megkaparintsa a Discordot. Az ügy végére aztán hamar pont is került, mert hiába folytak már tárgyalások a felek között, a DC-nek még a kedve is elment attól, hogy bárkivel is nyélbe üsse a dealt – hiába ajánlott a redmondi óriás 10 milliárdot. Ők legalábbis ezt állították.

Aztán most robbant egyet a bomba, Jim Ryan, a Sony videojátékos divíziójának (is) az elnöke bejelentette, hogy nem csak partnerségre léptek a Discorddal, hanem annak kisebbségi befektetőjévé is váltak.

Ennek köszönhetően pedig jövő év elejétől kezdve a Discord kommunikációs szolgáltatásai teljesen integrálódnak majd a PlayStation közösségi élményébe és funkcióiba. Ez utóbbi azért lehet érdekes, mert pont márciusban jelentették be, hogy megszűnik a PS4 eddig támogatott közösségi funkciója.

A PlayStationnél folyamatosan új utakat keresünk, hogy a játékosok világszerte kapcsolatba léphessenek egymással, új barátságokat és közösségeket alakíthassanak ki, valamint szórakoztató élményeket és maradandó emlékeket oszthassanak meg egymással. Ennek szellemében örömmel jelentjük be új partnerségünket a Discorddal, a játékosok által népszerűsített kommunikációs szolgáltatással, amelyet havonta több mint 140 millió ember használ világszerte…” – írta a Sony Interactive Entertainment oldalán publikált közleményében Ryan.

A SIE vezetője azt is elárulta, hogy már dolgoznak a PlayStation és a saját mobilos Discord alkalmazáson, mellyel még könnyebbé teszik majd a játékokban való kommunikációt. Igen, ez azt is jelenti, hogy a crossplay-el ellátott játékokban, mint például a Warzone, a PlayStationös játékosok probléma nélkül fognak tudni kommunikálni a PC-s társaikkal.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×