Egy ausztrál férfit két év börtönbüntetésre ítéltek, amiért lopott fiókokat értékesítő oldalt működtetett. Többnyire Netflix és Spotify fiókokat árult.

A 23 éves férfi legalább négy különböző, lopott fiókok eladásával foglalkozó oldalt üzemeltetett. A Netflix, Spotify, Amazon Prime, HBO, Xbox Live és EA Origin fiókok mind megvásárolhatók voltak a weboldalain keresztül, nagyon olcsón. Az online streaming-szolgáltatások és az előfizetések hozzájárultak a kalózkodás visszaszorításához –

de a fiókkalózkodás még mindig él és virágzik.

Ezek az úgynevezett „fiókgenerátor” oldalak a kalózkodásnak a nyilvánosság számára való elfogadhatóvá tételét szolgálják. Amint azt a TorrentFreak dokumentálja, ezek az oldalak valójában nem generálnak semmit. Ehelyett fiókfeltörésekből, adathalászatból származó lopott adatokat árulnak.

„A WickedGen körülbelül két évig működött lopott fiókadatok értékesítésével, köztük volt a Netflix, a Spotify és a Hulu „ – közölte a rendőrség az újságírókkal.

Az ausztrál rendőrség szerint a négy „fiókgeneráló” weboldal között 152863 regisztrált felhasználó volt. E felhasználók közül legalább 85925 előfizetést szereztek illegálisan, hogy hozzáférjenek a különböző szolgáltatásokhoz.

A rendőrség 35 000 AUD dollárnyi kriptovalutát is lefoglalt. A férfi „legalább” 529798 dollárhoz jutott a PayPal-on keresztül azáltal, hogy illegálisan megszerzett előfizetési adatokat adott el, és azokat pár dollárért eladta másoknak.

Végül bíróság elé kellett állnia tettéért, összesen 26 hónap börtönbüntetés lett a „jutalma”.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×