Egy tanulmány most az állítja, hogy a videojáték remek módja lehet annak, hogy megismerjük az új kollégákat, mielőtt visszatérünk az irodába.

Egy friss kutatás szerint a videojátékok jelentik a legjobb módját annak, hogy megismerhessük a melóban az új kollégákat. A jelenség és a kutatás témája most mindenhol fontos, hiszen szép lassan a világ túl lesz a hosszú ideje tartó lezáráson, amely a koronavírus-járvány következményeként jött létre. Ennek bizony komoly hatása van a társadalomra, nem beszélve a munkahelyekről, ahol a hosszan tartó home office után szép lassan visszatérnek az emberek az irodába. A járvány alatt közben sokan elvesztették a munkájukat, így új helyre kerülnek. A bezártság után furcsa lehet új munkatársakat megismerni. De ebben segít a videojáték.

Egy kutatás szerint jó ötlet játszani a kollégákkal, mielőtt visszatérünk az irodába.

Sokan nem hagynak fel a digitális kommunikációval.

A Perspectus Global és az Xbox UK együttműködéséből létrejött friss tanulmány szerint a megkérdezettek 88 százaléka a jövőben is hajlandó lesz kipróbálni a digitális kommunikáció különböző formáit, hogy kapcsolatot tartson barátaival, családjával és kollégáival. Még akkor is, ha minden visszatér a normál kerékvágásba.

A résztvevők 91 százaléka azt mondta: az élő kommunikáció mellett szívesen kommunikál digitálisan is. Például valaki elmegy a haverjával inni, de közben vagy később TikTok videókat, recepteket, vagy épp az aznapi vacsorát küldik el egymásnak. Az elmúlt évben ugyanis megszoktunk, hogy ilyen módon is tudunk kapcsolatot tartani, ami nem fog egy csapásra elmúlni. A dolognak persze több előnye is van. A digitális, online állásinterjúk például sok utazástól megkímélik az embert. Ez persze egy más kérdés.

De mi köze ennek a videojátékokhoz?

Nem kétséges, hogy a gaming is nagyon felkapott lett a lezárások alatt, hiszen nem igazán lehetett mást csinálni a haverokkal, mint online játszani. Mindenki otthonról dolgozott, nem volt mozi, színház, kávézó, edzőterem, kozmetikus, stadion, bár stb. Ez persze a tanulmányon is meglátszik.

„Az elmúlt 12 hónap alapvetően megváltoztatta az emberek kommunikációját, de a technológia alapvető mentőövet dobott a család és a barátok számára” – mondta Emma Kenny, az ITV This Morning rezidens pszichológusa.

„A videojátékok számos célt szolgálhatnak, különösen a munkahelyen: ha új munkatárssal akarsz kapcsolatba lépni, akivel még nem találkoztál, akkor könnyen megtörhet a jég egy kis közös játékkal. A Minecraft Dungeons elősegítheti a csapatmunkát, vagy épp egy online meeting is feldobható egy Golf With Your Friends játékkal.”

A válaszadók több mint háromnegyede arra úgy gondolja, hogy az online játék jó módszer arra, hogy barátságokat kössünk az emberekkel, miközben otthonról dolgozunk. Körülbelül 69 százalék szerint a játék „az irodába való visszatérés előtt a legjobb módja lehet a jég megtörésének a kollégákkal”.

Te játszanál valamit az új kollégákkal, hogy megtörd a jeget?

×