Sokaknál teljesen kicsapta a biztosítékot, hogy egy közismert Warzone csaló partneri státuszt kapott a Facebooktól.

Az biztos, hogy a Facebooknak volt az utóbbiaknál kellemesebben töltött napjai, legalábbis nagyon nem jött jól neki az Apple legújabb iOS frissítésével a napokban élesedett új szabályzata, aminek tetejébe még a streamerek és a játékosközösségek is a platformnak estek.

Történt ugyanis, hogy partneri státusszal tüntettek ki egy közismert hackert, Hacks Gaming 2-t, aki nem csupán végigcsalja a legnépszerűbb játékokat (főleg Warzone) miközben vadászik a streamerekre, de mindezt még streamelheti is azt a Facebook Gamingen.

Kép

Kép: BeanBolt – Twitter

A Facebook Gaminggel való partnerség általában a legmagasabb szintű elkötelezettséget jelenti, amit egy alkotó kaphat. A balhé kirobbanásához már az is bőven elég lenne, hogy a közösségi oldal lehetőséget ad a közvetítésnek, a hivatalos partneri státusz azonban olyan soknak bizonyult, hogy a Facebook legismertebb streamerei is felszólaltak ellene – hol máshol, mint Twitteren.

Az ügy kirobbantója „BeanBolt” volt még május 1-én, aki kiszúrta Hacks Gaming 2 státuszát, amit posztolt is. A következő nagyágyú, aki reagált a dologra Jeff Leach volt, aki egyenesen nekirontott a Facebooknak az éles kritikájával. Kifejtette, hogy egy ilyen toxikus személy kitüntetése sértés azokra a streamerekre nézve, akik ténylegesen kemény munkával próbálják elérni a partnerséget, illetve ezzel a csalást, a toxikusságot és a „könnyebb” utat népszerűsítik.

A Facebook ezt megneszelve viszonylag gyorsan intézkedett és megvonták a partnerséget a csalótól, sokan azonban kiszúrták, hogy a monetizáció még mindig elérhető a csatornáján – tehát továbbra is pénzt kereshet a streamjeivel.

„Ennyit a becsületes munkáról és az eredményekről” – szólt hozzá Leach posztjához egy Facebook Gaming streamer.

A történet vége az lett, hogy a Facebook teljesen törölte Hacks Gaming  2 profilját, és egyelőre nem nyilatkoztak az ügyről, jelzésértékkel azért bír, hogy odafigyelnek a közösségre. Mindez persze egyáltalán nem nyugtatja meg a kritikával élőket, mert ugyan jó dolog, hogy végül tiltották a csalót, ennek valójában nem is lenne szabad megtörténnie.

Nem is ez az első, és nem is az utolsó ilyen eset. Korábban például az egyik legnépszerűbb Warzone streamer, Vikram ‘Vikkstar’ Singh Barn hagyta ott a komplett játékot, amikor kiszúrta, hogy az egyik csaló következmények nélkül közvetítheti a meccseit a platformon. Ehhez persze hozzáadódott az is, hogy a Wazone fejlesztői, a Raven Software sem tud érdemben fellépni a csalókkal szemben, azok ugyanis a sorozatos tiltások ellenére sem akarnak fogyatkozni.

Januárban például egy Rara nevű Youtube videós hozakodott elő a témával, kritizálva a Facebookot, ami szerinte promotálja a csalást. A videósnak volt alkalma egy interjút is készíteni az egyik ilyen notórius csaló FB Gaming streamerrel, aki akkor többek között elmondta, hogy több mint 80 profilról csalt, legutóbb 2020 szeptemberében bannolták, illetve hogy szerinte ez egy „sohavégetnemérős” macska-egér harc a fejlesztőkkel, mert mindig meg fogják találni a módját a csalásnak.

 

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×