Heti Kickstarter-szemlénkben tudományos játékokat hozunk.

Board Game Upgrade Kits
Két nap sincs már, a pénz megvan, több mint négyszeresen: a kitűzött 15 ezer dollár helyett már 64 ezer fölött jár.

A Meeple Source azt csinálja, hogy ráugrik az aktuális slágertársasokra, csinálnak hozzá színes-szagos figuraszettet, aztán erre gyűjtik a pénzt Kickstarteren. Mostani kampányuk, a Board Game Upgrade Kits cím alatt futtatot szett nem kevesebb, mint 30 játéknak optikai tuningját kínálja. Van benne Scythe, Fesztáv, a Nyugati királyság trilógia, Pandemic, vagyis a tényleg nagyjából a legismertebb címek.

Cellulose
Több mint háromezer támogató, közel 200 ezer dollár a megcélzott 25 ezer helyett, és még hét nap a kampányból.

Olyan, mint elődje, a Cytosys, mely úgy lesz teljesen szórakoztató játék lenni, hogy közben egy pillanatra sem felejti el, honnan jött: a sejtbiológiát. Van egy kis oktatófüzet is hozzá, ami elmagyarázza, hogy a játék akciói hogyan is mennek a valóságban. A játékosok egy sejt belsejében nyomulnak, és az a dolguk, hogy egymással versengve a lehető legtöbbet tegyék a növény – melynek egyik sejtjében vannak – gyarapodásáért.

Hippocrates
A kicsit több mint 48 ezer dolláros cél a kampány zárása előtt bőven, 230 ezer dollárral és közel 2800 támogatóval megvan.

Mondhatnánk rá, hogy a „7 csoda és a Vészhelyzet keveréke”, és a társasokban nem túl gyakori, kórházi tematikát ókori kulisszák között dolgozza föl. Címével ellentétben nem az orvostudomány voltaképpeni megalapítóját, hanem egyik követőjét kell eljátszani, akivel minél több emberen kell segíteni.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 17. heti Kickstarter-ajánlójában

 

Óvatosak a gémerhelyek:

Csak a Barcraft nyílik meg egyből, ha megvan a 4 millió beoltott

×