Úgy tűnik, a Riot elérte amit akart, a Chronoshift bezárta kapuit.

Nemrég a Riot Games felszólító levelet küldött a Chronoshiftnek, ami egy rajongók által létrehozott, a „League of Legends” egy régebbi, régi verziójának szentelt szerver. A klasszikus „League of Legends” rajongói a játék újjáteremtésére törekedtek, nagyjából úgy, ahogy nemrég „World of Warcraft Classic” esetében a Blizzard tette. Sok játékos szereti a nosztalgikus játékokat, mivel úgy érzik, ezzel vissza repülhetnek az időben.

A Chronoshift fejlesztői nemrég arról számoltak be, hogy a csapat Discordon keresztül beszélgetett valakivel, aki azt állította, hogy a Riot képviseletében keresi őket. A Chronoshift fejlesztői a hivatalos Chronoshift oldalon, egy nagyobb frissítés részeként linkelték a beszélgetést a helyzetről. A Riot képviselője, aki „Zed” névre hallgat, azt mondta, hogy a cég nincs elragadtatva a Chronoshift projekt kapcsán. Ennek ellenére a beszélgetés meglehetősen baráti véget ért.

Nem sokkal később azonban fokozódott a helyzet. Zed azt mondta: „nyilvánvalóan sok munkát fektettetek a Chronoshiftbe, de biztosíthatlak titeket, hogy közeleg a Chrono break.” Amikor a Chronoshift fejlesztője, akinek valódi nevét a dokumentumból kihagyták, megpróbálta megtudni, hogy a Riot hogyan szándékozik leállítani a projektet, Zed jogi lépésekkel fenyegetőzött.

A beszélgetés megelőzte a Riot hivatalos levelét, amely sokkal hivatalosabb és jogi szempontból nagyobb fenyegetés volt. A PCGamer által közzétett felszólító levél szerint a Riot a Chronoshift fejlesztőitől a projekt forráskódjának átadását és a szerver leállítását követelte.

Chronoshift közösség vs Riot

A Chronoshift közösséget az incidenssel kapcsolatban egy Reddit-posztban egy fejlesztő arról értesítette, hogy a Riot Games megfenyegette, sőt megzsarolta a fejlesztőcsapatot. Egy hozzászóló azt sugallta, hogy mivel Zed nem a Riot jogi képviselője, ezért a fenyegetései zsarolással egyenértékűek, vagyis bűncselekménynek számítanak.

Néhány Chronoshift-rajongó azt feltételezte, hogy a Riot a forráskódot saját maga akarja felhasználni. A Riot a múltban kijelentette, hogy nem tudta elérni, hogy a „League of Legends” régebbi verziói működjenek a frissített hardvereken, ezzel tönkretéve a játék legacy verziójának esélyét.

A Chronoshift weboldalán a fejlesztők elmagyarázták, hogy a játék soha nem volt elérhető a nagyközönség számára. A játék egy privát projekt volt, amelynek célja a rajongók érdeklődésének kiderítése volt a „League of Legends” legacy változata iránt. A Chronoshift fejlesztői azt is állították, hogy a Riot számos kenőpénzt ajánlott fel, amelyeket mind elutasítottak.

Figyelembe véve a Riot erőfeszítéseit a mérgező online viselkedés megfékezésére, érdekes olvasni a Chronoshift ügyét és a Riot interakcióit a Chronoshift fejlesztőivel.

Nektek is hiányoznak néha a régi LoL-os élmények?

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×