A Respawn egyik vezető fejlesztője beszélt az Apexbe érkező újdonságokról, így azt is elárulta, hogy nagyon sok PvE tartalommal készülnek.

Az azért aligha bír hírértékkel, ha azt mondom, hogy a Respawn igen remek újdonságokat tervez az Apex Legends-be pakolni. De az, hogy a játékot elkezdik – még az ingyenes modellen belül – újabb állandó, nem battle royale módokkal bővíteni az azért egészen üdvözülendő.

Napokon belül megérkezik a kilencedik szezon és magával hozza az Aréna módot, amely tulajdonképpen a hagyományosabb multiplayer és az Auto Chess ötvözetéből született meg. A fejlesztők legalábbis onnan merítettek nem kevés ötletet hozzá – többek között ezt is mondta Chad Grenier, a Respawn egyik vezetője az Eurogamernek adott interjújában, amit kifejezetten a jövőben érkező újdonságok miatt készítettek vele.

Még több PvE jön!

How to play Arenas in Apex Legends Season 9: Legacy - Charlie INTEL

Apex Legends Arena pálya

Az interjúban a szakember hangsúlyozta, hogy az Apex fejlesztése során már szezonokkal ezelőtt felmerült a PvE ötlete, melyeket szépen a játékba is emeltek és amellett, hogy ők is nagyon szerettek rajtuk dolgozni még a játékosok is remekül fogadták őket. Ennek köszönhetően pedig sokkal bátrabban adnak a játékhoz olyan elemeket és újdonságokat, melyek nem feltétlenül a battle royale PvP oldalát erősítik.

„Néhány szezonnal ezelőtt megmártóztunk már a PvE módban a küldetésekkel” – mondta Grenier. „A csapat persze imád ilyen tartalmakat készíteni, a brigád nagy része rendelkezik is egyjátékos tapasztalattal, mi készítettük ugyanis a Titanfall 2 egyjátékos kampányát is.”

Mivel úgy látják, hogy ezek a PvE küldetések/eventek igen jól sültek el a játékosok körében, és a karakterek háttérsztoriját felgöngyölítő Stories from the Outland is népszerű, kijelentette, hogy egészen biztosan fogják még a korábbiakhoz hasonló, illetve teljesen újfajta „egyjátékos” tartalmakkal bővíteni a játékot.

Ezekre viszont még várnunk kell, ugyanis a koronavírus-járvány nyomán meghozott belső intézkedések (home office) miatt ezek a fejlesztések jelenleg talonban vannak. Grenier szerint ezeken a járvány elülte után kezdenek majd dolgozni, addig viszont a hagyományos játékos-játékos elleni módokra fókuszálnak. Tulajdonképpen emiatt kellett a dátumokon is odázniuk – itt pedig már azt is megjegyezte, hogy a napokon belül debütáló új fegyver, a Bocek Bow-t eredetileg a Season 7-re tervezték.

A fejlesztőtől nyilván megkérdezték azt is, hogy ha már ennyi mindent terveznek, esetleg a titánok bekerülhetnek-e valaha az Apexbe?

A válasz viszont sokaknak nem fog tetszeni, jelen állás szerint ugyanis egyáltalán nem tervezik az óriásrobotokat a játékba rakni, mivel a fejlesztők szerint teljesen felborítanák a jelenleg tökéletesen működő játékdinamikát. Sőt, úgy tűnik, hogy még a Titanfall 3 is csak egy messzi-messzi álom marad.

A Respawn csapata pedig nagyon jól látja, hogy milyen irányba tart a battle royale műfaja, hamarosan ugyanis megjelenik az év egyik nagy várományosa, a Scavengers, ami vegyíti az egyjátékos tartalmakat a battle royale stílussal:

 

A teljes interjút itt olvashatjátok el.

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×