Trónfosztás nem történt, de így is nagy volt a mozgolódás.

Az Esports Observer minden negyedévben elkészíti a legsikeresebb PC játékok listáját, a tegnapi napon pedig napvilágra került az idei esztendő első negyedévének részletes kimutatása. A League of Legends előnye visszaesett a korábbiakhoz képest, de az első helyet még mindig a Riot Games MOBA-ja tudhatja a magáénak. Bár trónfosztás nem történt, ám a lista további részében azért akadtak változások, amiben a járványhelyzet továbbra is komoly szerepet játszik.

A játékok teljesítményét hat tényező alapján vizsgálják: aktív felhasználók (30%), versenyek díjazása (25%), nézettség esport szinten (20%), összes nézettség (15%), közvetítések száma (5%) és versenyek száma (5%).

A tizenöt legsikeresebb játékot ezúttal is három kategóriára osztották: a legjobb osztályzatot a LoL-on kívül a CS:GO és a Fortnite kapta, amiket sorrendben a Call of Duty, a PUBG és a VALORANT követ. Ezzel a Fortnite három, míg a PUBG négy helyet lépett előre, a vesztesek közé pedig a Rainbow Six Siege, a Hearthstone és a VALORANT sorolható.

Utóbbi azért csalóka, mert a Riot Games lövöldéje továbbra is nagy számokat produkál, de az online versenyekkel jobban funkcionáló PUBG és Fortnite is meg tudta előzni. A teljes listát ITT tudjátok megtekinteni.

Íme az első hat helyezett (zárójelben a teljesítményindex):

  • League of Legends (64.94%)
  • Counter-Strike: Global Offensive (60.23%)
  • Fortnite (40.01%)
  • Call of Duty (37.52%)
  • PUBG (33.93%)
  • VALORANT (32.99%)

Nektek melyik a kedvenc játékotok? Írjátok meg kommentben!

×