A FIFA sorozatot forgalmazó Electronic Arts újra a figyelem középpontjába került, ismételten negatív előjellel.

A vegyes fogadtatás tán kedvező megfogalmazás, amikor a FIFA idei kiadásáról beszélünk, ám ha ez sem lenne elég, megint a közösség középpontjába esett a cím. Ennek gyújtópontja a sokak által erősen megkérdőjelezett „szerencsejáték részleg”. Különösen erősen érinti ez a legnépszerűbb játékmódnak kinevezett Ultimate Teamet, melyet alapjaiban határoznak meg a csomagok, nyitogatások.

Természetesen ezzel az EA Sports arra ösztönzi a játék megvásárlóit, hogy ne álljanak meg az alap összegnél, és invesztáljanak még bőkezűen a játékba, FIFA Pontok formájában.

A vita ezúttal nem magáról a rendszerről szól, hanem egy róluk szóló dokumentumról. A CBC szerint több belső EA dokumentumot szivárogtatott ki hozzájuk egy „bennfentes”, aki azt állítja, hogy az EA megpróbálja manipulálni a játékosokat, hogy több pénzt fektessenek az UT módra.

Az 54 oldalas dokumentum nyilvánvalóan az EA sport részlegéből származik, amelynek székhelye a kanadai Burnaby-ben található. A dokumentumok szerint a FIFA játék sarokkövéül szolgáló Ultimate Team játékmód irányába próbálják majd terelni a közösséget, pontosabban a paklinyitások irányába. Az elmúlt években több példa is megmutatta a kísérteties hasonlóságot a szerencsejáték, és a csomagrendszer között, emiatt több európai országban tiltásra került a játékmód.

Tavaly Kanadában indítottak csoportos keresetet, melyben azt állítják, hogy a cég illegális szerencsejátékot üzemeltet. Hollandiában is áll a bál, mivel ott is hasonlókra hivatkozva kívánják tiltólistára tenni az UT-t. Egyre valószínűbb, hogy ez a doksiszivárgás újabb lökést ad az EA-vel szembeni csatározásoknak.

Az EA reakciója ez a nem volt túl meglepő. Az EA közleményt adott ki a CBC cikkére válaszolva, amelyben nyugtázta, hogy „csalódott” a cikkben, és hogy figyelmen kívül hagyja a dokumentumok körüli fontos összefüggéseket. Egyáltalán nem hajlandók beismerni azt a tényt, hogy a csomagnyitások egyenlőek volnának a szerencsejátékkal.

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×