Összegeztük a hírhedt hibakód lehetséges okait és megoldásait.

Az csak természetes, hogy hibákból és hibaüzenetekből a VALORANT sem szenved hiányt, de van köztük egy, amely gyakran megkeseríti a játékosok életét. Az Error Code 39 általában új patchek érkezésekor okoz problémát, különösen akkor, ha egy nagyobb frissítést élesítenek. Ez most is aktuális, hiszen magyar idő szerint ma hajnalban jött ki a 2.08-as update, ezzel együtt pedig az Episode 2 Act 3.

Mit hozhat magával a hiba?

  • Nem tudsz frissíteni az új verzióra.
  • Nem tudsz belépni a játékba.
  • Beenged a játékba, de még a főmenü betöltése előtt előjön az üzenet.
  • Belépsz a játékba, de nem tudsz lobby-ba csatlakozni és/vagy mérkőzést keresni.

Mik az okai?

A hiba azt fejezi ki, hogy a Riot Games szerverei bizonyos helyeken nem kapcsolódnak a központi hálózatra. Ez elsősorban az észak-amerikai szervereket érinti, de a probléma Európában is nagyon gyakran előfordul. Ha a kapcsolódással nincs gond, akkor a hiba arra is utalhat, hogy éppen rendszerkiesés van, azaz éppen az új verzióra való átállás történik. A karbantartás ideje függ a patch tartalmától és méretétől, így akár öt perc alatt is végbemehet, de lehet, hogy több óráig is eltart.

Mit tudsz tenni?

Várakozáson kívül leginkább semmit. Legyél türelmes, amíg megoldódik a probléma. Ha szeretnéd megtudni, hogy éppen mi okozza a hibát, akkor használd a DownDetector weboldalt. Emellett a Riot Games is rendelkezik egy oldallal, ahol a szervereik státuszát lehet megtekinteni.

Ha a hiba tartósan fennmarad, akkor érdemes végigmenni az alábbi lépéseken: a játék és szükség esetén a gép újraindítása, a Vanguard-ot és a VALORANT-ot is engedélyezőlistára tenni a tűzfalban, illetve ha ez sem segít, akkor érdemes megpróbálkozni mindkét program újratelepítésével.

×