Amikor Vujity Tvrtko megosztotta, hogy fia WoW rekorder lett, addigra már meg is döntötték a rekordját.

Bármennyire is furcsa, az utóbbi években egyre több Guinness-rekord születik videojáték kategóriában. A playerek igyekeznek lenyűgözni és megelőzni másokat teljesítményükben, amiért elismerést is követelnek maguknak a Guinness bizottságtól. Ez alól természetesen a magyar játékosok sem kivételek, van aki Warzone világrekordot, van aki WoW világrekordot szeretne elérni.

Vujity Tvrtko fia, Barnabás 39 óra 36 percet játszott a World of Warcrafttal (WoW), túlszárnyalva ezzel a korábbi Guinness-rekordot.

Kép: Blikk

Ahogy arról a Blikk beszámolt, nem sokáig volt azonban csúcstartó, ugyanis vele egy időben egy kanadai játékos szintén bejelentett egy rekordkísérletet. Mathieu Gamache 44 óra 44 percet játszott egyhuzamban, ezzel megelőzve a magyar rekordot. Természetesen a fenti rekordok még nem kapták meg a Guinness elismervényt, ez jelenleg az amerikai Ian Haimes-é, aki 2017-ben 32 óra 36 percet játszott WoW-ot. Ezt az időt persze most túlszárnyalták ketten is.

A Blikk szerint múlt csütörtök-pénteken Vujity-Zsolnay Barnabás a hawaii Honoluluban 39 óra 36 percig WoW-ozott, miközben gyermekkórházak adománygyűjtését is népszerűsítette. Apja, a tévés műsorvezető már Guinness-rekorderként is ünnepli Barnabást Facebook-oldalán. Vujity Tvrtko azt írta, hogy fia több mint négy éve készült erre a kísérletre.

„Egyedül találta ki, s valósította meg. A Honolulu melletti kisvárosban most arról beszélnek az emberek, hogy az egyik lakó Guinness-rekordot állított fel. Nagyon büszkék vagyunk Barnabásra az akaratáért, a kitartásáért és a jó szívéért” – árulta el Tvrtko.

Vujity-Zsolnay a rekordkísérlet előtt egyeztetett a Guinness-rekord-bizottsággal, kísérletét élőben, angolul közvetítette, miközben egy időmérő óra is látható volt. Mathieu Gamache szintén így tett.

Hogy ki kapja majd meg a Guinness tanúsítványt, azt egyelőre nem lehet tudni. Ha Barnabás meg is kapja, valószínűleg nem lehet sokáig az első, hiszen az kanadai srác már megelőzte. Persze még megdöntheti a rekordot, ha még ennél is többet játszik.
https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×