A múlt héten történt egy különös, és a keresőóriás részéről tisztázatlan eset, amikor pár száz forintért legálisan meg tudták venni a domainnevet.

Április 21-én eddig tisztázatlan körülmények között a Google teljesen elérhetetlenné vált Argentínában. Az okokról a keresőóriás mélyen hallgat, ami azért is érdekes, mert ez idő alatt egy leleményes dizájner megvette a domainnevüket – méghozzá teljesen legálisan, aprópénzért.

Hősünk, a 30 éves Nicolas David Kurona, aki éppen a gépe előtt dolgozott, amikor páran megírták neki üzenetben, hogy valamiért leállt a Google az országban. Nicolas egy teljesen hirtelen kapott ötlettől vezérelve ellátogatott az argentin domaineket kezelő Network Information Center (NIC) oldalára, valamilyen különös oknál fogva azt látta, hogy a Google.com.ar domain szabadon megvásárolható.

Így lesz, ami lesz, meg is vette azt 270 pesóért, körülbelül 870 forintért.

Ami különös volt, hogy pár perccel ezután a Google ismét működésbe lépett az országban, ami már Nicolas tulajdonává lett.

„Teljesen lefagytam. Az állt ott, hogy ez már az én tulajdonom. Egyszerűen lefagyva néztem a képernyőt. Nem hittem el, ami történt.” – nyilatkozta Nicolas a BBC-nek.

Ezután posztolta a fenti tweetet is, amiben próbálja tisztázni a körülményeket, illetve azt is leírja, hogy semmilyen ártó szándéka nem volt a dologgal. Sokan ezután arra gyanakodtak, hogy talán lejárt a domainnév, a Google pedig elfelejtette megújítani (nem is ez lenne az első ilyen eset), azonban erről szó sincs, az Open Data Córdoba szerint ugyanis a vállalat hivatalosan 2021 júliusáig birtokolja a azt.

Ami azonban különösképpen érdekes, hogy nem sokkal később a domain fantom módjára visszaszállt a Google-re, bármiféle indoklás, magyarázat, vagy üzenet nélkül. Nicolas a NIC-nek elutalt 270 pesójából egyet sem kapott még vissza, pedig a tranzakció és a vétel teljesen legális volt.

Nagy valószínűséggel a keresőóriás most épp az április 21-i leállás lehetséges okai után kutathat, mindenesetre egészen különös, hogy erre egyáltalán sor kerülhetett.

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×