A Halo alkotóinak legújabb játékának 9000 játékos összeengedése sem okoz majd problémát, pedig ingyenes lesz és még csak meg sem jelent.

A Halo néhai alkotóinak legújabb játéka, a poszt-apokaliptikus világban játszódó free-to-play battle royale-túlélő-gyűjtögető-kooperatív mulitis móka, a Scavengers hamarosan a korai hozzáférésbe lép. Ezt ünnepelvén pedig egy kis ScavLab tesztet is tartottak a hétvégén, melyen meghívásos alapon vehettek részt a játékosok, akik egészen különleges élménnyel gazdagodhattak.

Egy alap Scavengers meccs maximum 60 játékossal indul el, őket is csapatokba szedve, azonban a tesztek során egy igen érdekes szerverdemonstrációt tartottak, ahol nem csalás, nem ámítás,

egyszerre 9000 játékos zsúfolódott össze a pálya egyetlen szegletén.

Ez persze nem egy hagyományos meccs volt, sokkal inkább volt lobby-szerű az élmény, ahol a jelen lévők beszélgethettek, interakcióba léphettek egymással. Mindez tulajdonképpen arra tökéletesen alkalmas volt, hogy bemutassa nem lesz a játékkal olyan probléma a megjelenésekor, mint amilyenek az Outriders-el is előfordultak.

A különleges eseményen a PC Gamer munkatársa, James Davenport is jelen volt, és elmondása szerint egészen durva volt ennyi playert egy halomban látni – méghozzá bármiféle probléma nélkül, teljesen gördülékenyen.

A Scavengersnek többen óriási sikereket jövendölnek és úgy tartják, hogy 2021 egyik legnagyobb slágere lehet. A játékmenetét leginkább a Darwin Projecthez, a Vigorhoz és a The Division Dark Zone-jához hasonlítanék, a karaktereket azonban az Apex Legends-hez hasonlóan egyedi képességekkel látták el.

A fő hangsúly a gyűjtögetésen és a pontszerzésen, illetve a csapatjátékon van, amihez egy igen nagy homokozót is kapunk az újabb jégkorszak sújtotta környezet képében. Persze itt is lesz folyamatosan szűkülő kör, és összefuthatunk majd más csapatokkal, akikkel nyilván össze is csaphatunk, de ha úgy tartja kedvünk, hogy stalkodva, settenkedve, másokat kikerülve játszanánk, akkor arra is meg lesz a lehetőségünk.

A Scavengers április 28-án a korai hozzáférés keretében lesz bárki számára teljesen ingyenesen játszható, amit egyelőre csak PC-n Steamen lehet pörgetni.

 

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×