Hirtelen megugrott az árcédula.

Egy újabb minőségi taggal bővült a Sapphire Toxic szériája, az RX 6900 XT Toxic Extreme ugyanis kifejezetten tuningőrülteknek lett kifejlesztve, ennek köszönhetően egyedi vízhűtéssel és garantáltan magas órajelekkel érkezik. A Sapphire gondosan előválogatott Navi 21 XTXH GPU-kkal garantálja a lehető legmagasabb órajelet, amit a felhasználók persze kedvük szerint módosíthatnak otthon.

A felsőkategóriás darabért a gyártó 1029 eurót, azaz 373 ezer forintot kér el. Erre nyilván rájön még a szállítási költség és a különféle helyi adók. Mire megérkezett Európába, az összeg 2599 euróra rúgott a legolcsóbb helyen, de van ahol 4160 eurót (~1,5 millió forintot) kérnek el a kártyáért.

A videókártyahiány továbbra is óriási méreteket ölt, sajnos egy jó ideig nem számíthatunk ajánlott fogyasztói árakra, amíg a normál disztribúciós hálózat nem áll helyre. Ezért viszont sem az Nvidia, sem pedig az AMD nem töri magát. A videókártyák már a legyártásuk pillanatában el vannak adva, mi többet kívánhat egy profitorientált vállalkozás?

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×