A török kriptotőzsde alapítója állítólag 2 milliárd dollárral szépen elmenekült az országból.

A török kriptotőzsde, a Thodex váratlanul offline lett, mivel az alapító vezérigazgató 2,7 milliárd dollárral – a befektetők és kriptovaluta-tulajdonosok pénzével – szépen elhagyta az országot. Mondanunk sem kell, az emberek nagyon felháborodtak.

A Thodex alapítója, Faruk Fatih Ozer állítólag Albániába repült.

A helyi Demiroren hírügynökség közzétett egy képet, amint Ozer az isztambuli repülőtérről elhagyja az országot. A Thodexnek egyébként 400000 felhasználója van, akik közül 390 000 volt aktív – egy ügyvéd szerint, aki most feljelentést tett Ozer ellen.

A török ​​hatóságok április 22-én vizsgálatot indítottak az alapító ellen, aki befagyasztotta a kereskedelmet és elmenekült az országból. A hír szerint fogta a felhasználók és a befektetők pénzét, és elmenekült. Április 21-én a Thodex tőzsde egy rejtélyes üzenet közzététele után felfüggesztette a kereskedést. Az üzenet szerint a cégnek öt napra volt szüksége egy meg nem határozott külső beruházáshoz – írja a The Straits Times.

„Több mint 24 órán át nem nem lehetett hozzáférni a Thodex weboldalához. A felhasználók százezrei nem férhettek hozzá a digitális pénztárcájukhoz, melyeken kriptovalutájukat, illetve pénzüket tartották” – mondta Oguz Evren Kilic, a befektetők ügyvédje az AFP hírügynökségnek.

A Thodex felhasználói panaszt nyújtottak be a kriptotőzsde ellen, nyilvánvalóan azért, mert pénzüket, akár egy élet megtakarítását most elvesztették. Sok török ​​állampolgár fektetett be az utóbbi időben kriptovalutákba azért, hogy megvédje pénzét az inflációtól és a helyi líra gyengülésétől. Arra nem számítottak, hogy valaki csak úgy lelép a pénzükkel.

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×