Egy friss kutatás szerint sokkal több baktérium van egy videojáték-kontrolleren, mint egy vécé ülőkéjén.

Valamiért tényleg igaz, hogy bármennyire is szereti az ember a rendet és a tisztaságot, vannak olyan dolgok, amiket alapból tisztának gondolunk, nem fertőtlenítünk rendszeresen. Míg a vécé tisztítása és fertőtlenítése mindenhol természetesen, nem biztos, hogy ilyen gonddal tisztítjuk a gamer perifériákat. Bármilyen gamerrel előfordulhat, hogy suli/munka után egyből a géphez, a konzol elé ül és máris nyomkodja a kontrollert. Ez pedig azzal jár, hogy rengeteg baktérium kerül a kontrollerekre.

Egy friss kutatás szerint egy kontroller fertőzőbb lehet, mint egy WC.

Persze fontos ezzel kapcsolatban megemlíteni, hogy sok esetben ez azért lehetséges, mert sokan elfeledkeznek a rendszeres kézmosásról. A Betway új kutatásból kiderült, hogy egy átlagos PlayStation konzolon kétszer annyi baktérium van, mint egy vécén. Tehát eszerint egy átlagos vécé tisztább, mint egy PS4 a tévé alatt.

Amikor viszont a kontrollerekről van szó, még rosszabb a helyzet. Míg az átlagos PS4-en 72,5 kolóniaképző (colony forming) baktériumegység található törlőkendőnként, az átlagos DualShock 4 esetében 190.

Ezzel tehát a PS4 kontroller hivatalosan is a legmocskosabb eszköz egy lakásban.

 

Összehasonlításképpen: az Xbox One vezérlő az átlagos vécéülőke baktériumszámának felét tartalmazza – ami arra utal, hogy a Microsoft rajongói gyakrabban mosnak kezet, mint a Sony-t szerető társaik. Az összes minta közül a legundorítóbb konzol viszont egy Xbox volt, szóval vannak azért kivételek.

A Nintendo Switch átlagosan a legtisztább játékkonzol a konzolok között. Ami a PC-seket illeti, egy átlagos egéren nyolcszor annyi baktérium van, mint egy vécéülőkén. Ez sokkal több, mint amit a billentyűzeteken találtak.

Érdemes azonban itt elmondani, hogy a vécéülőkék valójában nem annyira koszosak. Amint azt a kutatás is leírja, valószínű, hogy az étkezőasztalon több baktérium van, mint a fürdőszoba porcelán trónján. Mindazonáltal minden gamer figyelmét felhívjuk arra, hogy mosson kezet és rendszeren tisztítsa meg a konzolt és a kontrollert. Főleg ezekben az időkben…

Szerinted neked mennyire mocskos a kontrollered? Jöhetnek a képek!

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

×