300 forintért közel 250 játékkal játszhatunk a telefonunkon.

Az Xbox Cloud Gaming (korábban Project xCloud) a Microsoft gaming-felhőszolgáltatása. Az első bétateszter kör 2019 novemberében startolt el és egészen 2020 szeptemberéig kellett várni arra, hogy az Xbox Game Pass Ultimate tulajok teljes mértékben igénybe vehessék a szolgáltatást további költségek nélkül.

Az Xbox Cloud Gaming alapvetően Androidos készülékeken érhető el jelenleg. Ám a telefonoknak itt is meg kell felelniük néhány előzetes feltételnek:

  • 6.0-s vagy újabb Android-verzió, 4.0-s vagy újabb Bluetooth-verzió
  • Xbox Game Pass alkalmazás Ultimate előfizetéssel
  • Xbox vezeték nélküli kontroller Bluetooth-funkcióval vagy más kompatibilis kontroller
  • 5 GHz-es Wi-Fi-kapcsolat vagy legalább 10 Mb/s letöltési sebességű mobiladat-kapcsolat

Azt hiszem egyik sem túl nagy kérés manapság, egyedül talán a megfelelő kompatibilitással rendelkező kontroller beszerzése lehet bajos, ha épp nem rendelkeznénk otthon egy Xbox kontrollerrel.

A kínálat

A bejegyzés megírásának pillanatában a Game Pass jelenlegi, 600+ játékot számláló könyvtárából egészen pontosan 248 játék támogatja a Cloud Gaminget. Ha azt hisszük, hogy a Microsoft gyenge címekkel szúrná ki a szemünket, akkor nagyot tévedünk. Olyan neveket találhatunk ebben a 248 játékban mint:

  • Asetto Corsa
  • Grand Theft Auto V
  • DayZ
  • ARK
  • Doom Eternal
  • Forza széria

Próbáljuk ki!

Papíron jól hangzik a szolgáltatás, ám ideje, hogy éles környezetben is kipróbáljuk. Az Xbox Game Pass Ultimate az első hónapban 300 forintos havidíjjal érhető el, így hatalmas költségekbe sem kell vernünk magunkat. Csak ne felejtsük el lemondani az automatikus hosszabbítást 30 napon belül.

Kontroller csatlakoztatva

A teszt telefon egy Huawei Nova 5T (Honor 20) egy Xbox One S kontroller társaságában és minden követelménynek megfelelő hálózati körülménnyel. A gépen beregisztrált fiókkal probléma nélkül sikerült bejelentkezni az Androidos alkalmazásban és máris felbukkant a játékoknál a „Cloud” opció. Mi mással is próbálhatnánk ki, mint a Rockstar Games 2013-ban megjelent játékával, a GTA V-tel.

Indulhat a GTA V!

A rövidke teszt során semmilyen problémába nem ütköztünk, tökéletesen letolhattuk az első pár küldetést. Az input lag is meglepően alacsony volt, de természetesen azért érezhető mértékben jelen volt a játék során. A kép végig folyamatos volt, a hang sem késett. Működött minden, ahogy azt a Microsoft ígérte.

A játék érintéssel szekció érdekes lehet, ha épp nincs kéznél kontroller

Érdemes kiemelni, hogy bár erősen javasolt az Xbox kontroller használata, a Game Pass alkalmazás olyan játékokat is feldob melyet egyszerűen, érintéssel is tudunk irányítani a telefonról. Hatalmas pluszpont jár ezért a Microsoftnak.

PC és iOS támogatás

Hamarosan PC-n és iOS-en is élvezhetjük

A Microsoft pont a héten indította el a Cloud Gaming PC és iOS változatainak béta verzióját, ám ezekhez az Ultimate előfizetésen kívül meghívóra is szükségünk van, így nem tudtuk kipróbálni. Itt nem kell semmiféle applikációval bajlódnunk, hiszen böngészőben fut majd az újdonság. Reméljük hamarosan szélesebb körbe is megnyitják a Cloud Gaminget és rengeteg új előfizetővel bővülhet a Game Pass Ultimate.

Ti kipróbáltátok már a Microsoft Cloud Gaminget?

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

×