A Riot tervei szerint szigorúbb büntetéseket szab ki az AFK és a meccs elején korán kilépő játékosokra.

Ahogy szinte minden online játékban, a League of Legends-ben is gyakori probléma az, amikor egyes játékosok túl korán kilépnek a meccsből (queue dodging), vagy éppen nincsenek a gépnél és cserben hagyják a csapatot (AFK). A Riot Games viszont most bemutatta új terveit ennek megoldására, aminek részeként még szigorúbb büntetés vár azokra, akik ezzel nehezítik a játékosok élményét.

Nő a büntetés mértéke az AFK és a queue dodging esetében is.

Queue dodging

Egy friss blogbejegyzésben a Riot elmagyarázza, hogy céljuk, hogy a meccs korai szakaszában való kilépés nem szabad, hogy könnyű eszköze legyen a játékosoknak. Így szükség van arra, hogy kissé szigorítsanak. Persze a fejlesztők biztosak szeretnének lenni abban, hogy a véletlenül (például crash, vagy internetproblémák miatti) kilépőket ne büntessék. A következő a helyzet:

  • Az első dodge 24 órán belül: 6 perces tiltás – 15 perc tiltás ARAM-ból és -3 LP
  • Második dodge 24 órán belül: 30 perces tiltás és -10 LP
  • Harmadik dodge 24 órán belül: 12 órás tiltás és -10 LP

Nem éri meg tehát a meccs elején kilépegetni.

AFK

Ami az AFK-kat illeti, a Riot úgy módosította a büntetéseket, figyelve arra, hogy akiket valóban kidobott a játék, az ne kapjon büntetést. De a meccseket folyamatosan otthagyó játékosok büntetése elég súlyos lesz. Az új büntetési szinteket az második AFK esetében drámai módon megváltoztatták:

  • Első AFK: Öt perces tiltás és automatikus vereség (ugyanaz maradt)
  • Második AFK: 30 perces tiltás és automatikus vereség (10 perc volt)
  • Harmadik AFK: Két hét tiltás és automatikus vereség (15 perc volt)

A legnagyobb változás tehát a harmadik AFK-szintet érinti, ahol a játékosok most 15 perc helyett két hétig nem játszhatnak. Ez talán tényleg visszatartja a játékosokat attól, hogy AFK-oljanak. Ez különösen hatással lehet a játékra, ám azt is gondoljuk, hogy egyre több smurf fiókot eredményez majd.

Ti mit gondoltok az új szabályokról?

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

×