Úgy tűnik, hogy PC témában még egy jó ideig nem tudunk majd spórolni.

Nos, a hónap elején írtunk is róla, hogy a DRAM modul árak növekedésnek indulhatnak, és ez nagyban köszönhető a vírushelyzetnek. Az otthoni munka, illetve az online suli igencsak nagy számban fellendítette az igényt a különböző gépek iránt, lehet az egy laptop, egy otthoni kis számítógép vagy akár egy kifejezetten játékra szánt gép is.

Viszont emellett a gyártók nem tudják a hatalmas keresletet teljesíteni, így szinte elkerülhetetlen a végfelhasználókra hárított áremelkedés.

Ami rosszabb hír, hogy a jelzett áremelkedések sajnos nem lettek elég pontosak – erről a TrendForce piacelemző vállalat írt nemrég.

 

forrás: TrendForce.com

A várthoz képest ugyanis jelentősen nagyobb mértékben ugorhat meg a számítógépekbe és szerverekbe szánt DRAM modulok ára. A számítógépes piacon korábban 13-18% emelkedést jósolt a cég, ebből 23-28%-os emelkedés lett, míg a szerverekbe szánt RAM esetében 20% helyett 20-25% árnövekedést jósolnak.

Ez az egész piacra nézve nem 13-18% növekedés ,hanem 18-23% ami valljuk be, szintén egy elég magas összeg egy-egy alkatrészért. Tehát ez azt jelenti, hogy még ebben az évben sem tudunk fellélegezni a számítógépes piac terén se a RAM, se a videokártyák tekintetében.

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

×