És már van rá több mint 2 millió dollár. Heti Kickstarter.

Marvel United: X-Men
A kitűzött cél sem volt kevés, 300 ezer dollár, de 2 millió fölé jutott már – még 15 napig te is támogató lehetsz.

A legsikeresebb (kickstarteres) társasjáték-kiadó, a CMON játékot csinált a legsikeresebb popkulturális univerzumból, a Marveléből, ami nem csak szimplán a lóvét termelte (jó, persze azt is termelte durván). A Marvel United remekül hozza a filmek hangulatát, kellően egyszerű és gyorsan tanulható, hogy azokat a rajongókat is be lehessen húzni rá, akik egyébként nem társasjátékosok. Nyilvánvaló volt, hogy lesz folytatás, aminek most jött el az ideje – a most kampányon lévő Marvel United: X-Menben mutánsokat alakítva csihipuhizhatunk.

Transmissions
Ez is félidejében jár, a megcélzott 35 ezer dollár bőven megvan: a közel kétezer támogató már csaknem 90 ezer dollárt dobott össze rá.

A Transmissions nem az a zúzós játék, annál sokkal egyedibb a hangulata. Robotos illusztrációi cukin bánatosak, elnézve ezeket, meg a kampányt, meg a videót ránk is afféle melankolikus nyugalom telepedik… Ehhez mérten a szabályok sem nagyon idegesítenek föl a bonyolultságukkal. A feladat négy robot irányítása közösen, hogy minél akciómezőt foglaljunk el. Az erdőben élményeket gyűjtünk, ezekből lesznek a győzelmi pontok.

Connecting Flights
Egész pontosan 16 802 dollárt lőttek be maguknak, de közel ezer támogatóval már a 60 ezret ostromolják – három hétig még te is rámehetsz.

Vonatos játékkal már Dunát lehet rekeszteni, ám most itt van egy repülős, pontosabban repülővel utazós játék. A Connecting Flightsban a saját légitársaságunkat kell sikeresen üzemeltetni: viszonylattervezés, induló és az érkező állomással, flottaépítés, repülők beszerzése (és persze megtankolása), majd utasok szerzése. Akik viszont egyáltalán nem akarnak holmi fapadoson nyomorogni, hanem komolyabb igényeik vannak. A kártyákat úgy tervezték, hogy csak egymás mellé rakni a lapokat, és a mintázatból és a szimbólumokból egyből látni fogjuk, hogy működőképes konstrukciót állítottunk-e össze a sikerhez. Van kooperatív mód, melyet max öten lehet játszani.

További részletek a Tarsasjatekok.com 16. heti Kickstarter-ajánlójában

 

Hamarosan végeredmény!

Megkérdeztünk 103 társasjátékos szakembert, melyik volt a legjobb játék tavaly

×