A PCGuru szerkesztősége saját honlapján tájékoztatta az olvasókat az oldalt ért hackertémadásról, és annak következményeiről.

Csak nemrég derült ki, hogy még a hónap elején hackertámadás érte a PCGuru magazin weboldalát, a pcguru.hu-t. A helyzetről és annak következményeiről csak néhány napja adtak ki tájékoztatást, a támadás pedig

valamilyen szinten a regisztrált felhasználókat is érinti.

A honlapot üzemeltető Esport1 Korlátolt Felelősségű Társaság egy közleményben azt írta: a támadást csak április 13-án észlelték.

„Tájékoztatjuk, hogy az pcguru.hu (https://pcguru.hu/) weboldalt (a továbbiakban: „Honlap”) hacker-támadás érte, ennek során a támadó hozzáfért a Honlap regisztrált felhasználóinak személyes adataihoz. Név, e-mail cím, felhasználói név, avatar, lakcím, telefonszám, jelszó (titkosított változatban, azaz harmadik fél számára NEM felhasználható formában), facebook ID a felhasználók egy részénél (Facebook összekötést engedélyezők esetében)” – olvasható a közleményben.

A támadást lehetővé tevő programkódot közben megszüntették, majd javítás után helyreállították, az adatbázis jelszavakat megváltoztatták. Az érintett személyes adatok (név, e-mail cím, lakcím, telefonszám) a támadó számára lehetővé teheti további visszaélések elkövetését (pl. felhasználás kéretlen reklámüzenetek küldéséhez, személyiségazonossággal való visszaélés stb.).

Most minden felhasználónak azt javasolják, hogy erős, sok, különböző karakterből álló, lehetőleg csak a Honlapon használt jelszót állítsanak be.

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×