Ismét egy hasznos funkcióval gazdagodik a játék, ráadásul már a következő frissítésben.

A VALORANT legutóbbi, 2.07-es frissítésében nem történtek komoly változások: Astra erősödött, javításra került jó néhány bug, illetve minimálisan még Raze és Viper duójához nyúltak hozzá. Ugyan a patch csak néhány napja látott napvilágot, de már a következővel kapcsolatban is napvilágra került néhány információ, így például az, hogy érkezik a coach mód. Ezt azóta már a Riot Games is megerősítette, mégpedig a legutóbbi kérdezz-felelek, egy esportra fókuszáló Ask VALORANT formájában.

 

Az edzői mód érkezését a VALORANT egyik esport stratégiáért felelős munkatársa erősítette meg, aki további részleteket is elárult. Riley Yurk leszögezte, hogy első körben csak egy alap verziót tesznek elérhetővé, amit a későbbiek során folyamatosan csiszolni fognak. Ezzel, illetve minden további funkcióval kapcsolatban, rendre kikérik a játékosok, az edzők és a szakemberek véleményét, hogy a lehető legteljesebb kompetitív élményben lehessen részük.

A tervük az, hogy a coach mód fejlesztésének folyamatából minden érintett aktívan kivegye a részét, de közülük is prioritást élveznek az irányítók és az edzők. A Riot Games – a funkció tökéletesítése érdekében – elsősorban az ő véleményükre és visszajelzéseikre lesz majd kíváncsi.

Ha minden igaz, akkor a következő frissítésben egy új pálya is bekerül a játékba, erről ebben a cikkben írtunk.

Az edzői mód mindenképpen egy nagy húzás a fejlesztő részéről, de figyelniük kell arra, hogy ne lehessen visszaélni vele, mint ahogy azt számtalan edző megtette CS:GO-ban, miután a Valve évekig (!) nem foglalkozott az úgynevezett coach bug-gal. Annak fényében pedig végképp óvatosnak kell lenniük, hogy az események a járvány miatt még mindig online kerülnek megrendezésre, így egyszerűbb is kihasználni egy-egy ilyen hibát.

A coach mód április végén, a 2.08-as frissítésben érkezik!

×