Az Amazon 2019-ben bejelentette Gyűrűk Ura MMORPG-je végül nem jelenik meg. Miért?

Az Amazon először 2019-ben jelentette be a Gyűrűk Ura MMORPG-t, ezt követően azonban nem sok infót lehetett hallani a játékról vagy a fejlesztésről. Most kiderül: a játékot offolták, a projektet törölték. A Bloomberg híréből az is kiderült, hogy ennek oka egy vitás ügy.

A Gyűrűk Ura MMO-t az Amazon és a Tencent közti viták miatt törölték.

A játékot ugyanis az Amazon Game Studios és a Leyou Technologies Holding közösen fejlesztette volna. Utóbbit tavaly decemberben vásárolta fel a kínai Tencent, ezt követően az Amazon és a Tencent szerződéskötési tárgyalásokba kezdett. Az említett tárgyalások során felmerült viták vezettek a játék törléséhez. Az Amazon szóvivője szerint a vállalat „nem tudta biztosítani a feltételeket a fejlesztés folytatásához”. Sajnos, hogy min is vitáztak pontosan, annak részleteit nem hozták nyilvánosságra.

„Szeretjük a Gyűrűk Urát, és csalódottak vagyunk, hogy nem fogjuk bemutatni ezt a játékot a rajongóknak” – tette hozzá a szóvivő.

Az Amazon Game Studios számára messze nem ez az első komolyabb kudarc. Bár nemrég bővültek, és új fejlesztőstúdiót hoztak létre Montrealban, az elmúlt években több akadályba ütköztek. A Breakaway és a Crucible projekt is nagyon rövid életű volt, nem sokkal a megjelenés után törölték őket.

Az Amazonnak nagyon nem jönnek össze a dolgok játékfronton. Reméljük, ez hamarosan megváltozik.

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×