Egy ház új tulajdonosai találtak erre bizonyítékot a régi padlószőnyeget felmarva.

Hatalmasat megy a Redditen egy fiatal amerikai pár története, akik föl akarták újítani frissen vett házukat,  és mikor felszedték a padlószőnyeget, az egész szobát beterítő Monopoly-felfestést találtak. Állítólag kifejezetten szép munka, pláne ennyi idő távlatából, ugyanis arra tippelnek, hogy az 50-es években festhették föl.

A tábla igazán részletes, minden megvan rajta, ami az egyébként manapság már legtöbbet átkozott és egyáltalán nem modern társasjátékhoz kell. Mondjuk a táblán kívül mást nem találtak hozzá, nincsenek se hatalmas játékbankók, se óriáskártyák, meg kisgyerekméretű figurák se.

A komolyabban romantikázó reddites hozzászólók nyomába is eredtek a dolognak, és felkutattak valakit, aki hallott már ilyesmiről. Az 50-es évek Amerikájában az efféle padlófelfestések növelték az ingatlanok értékét, és ezek között viszonylag gyakori is volt az 1933-ban megjelent Monopoly táblája.

A hozzászólók nagyon sokan voltak, akik töredelmesen bevallották, hogy mindig is erre vágytak, meg olyanok is, sok mindenre képesek lennének, hogy megnézhessék élőben. Sőt, olyan is volt, aki elkezdte arról győzködni a ház új tulaját, vagyis a megtalálókat, hogy ne tüntessék el.

 

Hamarosan végeredmény!

Megkérdeztünk 102 társasjátékos szakembert, melyik volt a legjobb játék tavaly

×