A Riot Games fejlesztői megerősítették: új ügynökök és pályák mellett, új fegyverek is érkeznek a játékba.

Ha nem is a közeljövőben, de mindenképpen érkezni fognak új fegyverek a VALORANT-hoz – tudtuk meg a Riot egyik fejlesztőjétől. Nicholas Wu Smith egy Twitch-közvetítés keretein belül beszélt a játék jövőjéről és elmondta, hogy a cég mindenképpen tervezi a jelenlegi repertoár bővítését, így nemcsak új ügynökökkel és pályákkal, hanem előbb-utóbb új fegyverekkel is gyarapodni fog a VALORANT világa.

 

A nemrégiben első évfordulóját ünneplő VALORANT tavaly tavasszal tizenhét fegyverrel (a késsel együtt tizennyolc) látta meg a napvilágot, a Riot Games pedig azóta sem szélesítette a választékot. Momentán öt pisztoly, két SMG, két sörétes, két távcsöves puska, két nehézfegyver és négy rifle érhető el a játékban. Ez nem kevés, de nem is feltétlenül sok.

Például CS:GO-ban 34 fegyver és 6 gránát áll rendelkezésre, de ne felejtsük el, hogy ott nincsenek képességek, továbbá más vásárolható védekező, illetve támadó oldalon, míg VALORANT-ban a csapatok egységesen ugyanazt tudják beszerezni.

A játékban jelenleg elérhető fegyverek.

Természetesen a nézők azt a kérdést is feltették Smith-nek, hogy mikor várhatóak új fegyverek, erre a fejlesztő azt felelte, hogy „idén valószínűleg nem, de jövőre már lehet rá esély”. Hozzátette, a VALORANT korábban rendelkezett más fegyverekkel, így például egy auto-sniperrel is, de végül úgy látták, hogy a Guardian alkalmasabb erre a szerepkörre. Ennek fényében automata mesterlövész puska jó eséllyel nem fog érkezni később sem, de az opciók tárháza így is elég széles.

Bár új fegyver nem várható a közeljövőben, de egy hatodik pálya és egy tizenhatodik ügynök annál inkább. Előbbi tekintetében ebben a cikkben írtunk, míg utóbbit illetően nemrég röppent fel egy hír, miszerint az a Riot August is besegít egy új VALORANT ügynök megtervezésében, aki korábban már számos League of Legends karakteren, így Jhin, Vi és Jinx hármasán is munkálkodott. Ezzel kapcsolatban is kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Ti milyen típusú ügynököt vagy fegyvert látnátok szívesen a játékban? Írjátok meg kommentben!

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×