Szinte majdnem biztos, hogy a telefonod okosabb, mint a NASA marsi helikoptere, ami hamarosan történelmet ír majd.

A NASA éppen történelmet próbál írni azzal, hogy elindítja a kis marshelikopterét, hogy madártávlatból is vethessünk egy-két pillantást a vörös bolygóra, azonban egy nem várt probléma miatt el kellett odázni az eseményt. Az eszközzel persze semmi gond, az tökéletesen működik, csupán egy Windows módjára remekül időzített szoftverfrissítést kell küldeni rá, ami a Föld-Mars közötti 280 millió kilométeres távolság fényében nem egy-két pillanat.

Míg mi várunk a történelemírásra, addig a The Next Web egy kis érdekességet is elárult a helikopterről. Az oldal azt írja, hogy nagy eséllyel az emberek túlnyomó többségének már a telefonja is erősebb, mint a NASA eszköze,

amiben egy 2014-ben gyártott Qualcomm Snapdragon 801-es processzor duruzsol.

Ingenuity has already touched down on Mars.

A Qualcomm 801-es procija hat évvel ezelőtt még csúcskategóriának számított, ugyanis a 2014-2015-ben kiadott telefonokban ez gondolkozott. Többek között a Snapdragon 801-es dolgozott a Samsung Galaxy S5, a OnePlus, a xiaomi MI4, az Xperia Z3, az LG G3, az Oppo Find 7, és Lenovo Vibe Z2 mobilokban.

Mindezt egyébként a Qualcomm Flight Platform lapkára húzták rá, ami az automatikus repülésért felel, mivel ekkora távolságból nincs mód a kézi vezérlésre. Ezt jó pár szenzor és pontosan két kamera is segíti majd, bár fának szinte biztosan nem fog majd menni.

Persze egyáltalán nem ritka, hogy a NASA szakemberei régebbi technológiát használnak az eszközeikben. A Perservance marsjáróban például több mint 23 éves Apple processzor végzi a számításokat – jegyzi meg a HVG.

Forrás: HVG, The Next Web

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×