A Blizzard álláshirdetése árulkodott arról, hogy az egyik mobilos játékuk egy RPG lesz, ami feltételezhetően a Warcraft világában játszódik majd.

Aligha lehet haragudni a Blizzardra azért, mert nyitnak a világ legnagyobb és legtöbb játékosát tömörítő mobil piac felé, pedig nagyon sokan szórtak átkot rájuk, miután bejelentették a Diablo Immortalt. Azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán innen és túl, sőt, Bobby Kotick Activision Blizzard CEO még rá is lapátolt egyet-kettőt és bejelentette, hogy meg lehet nyugodni, jönnek még ilyen mobilos cuccok.

Mondjuk izgulni senki nem izgult emiatt, maximum jól „meglepődtünk”, hogy a Warcraft univerzumában is készül pár ilyen free-to-play, vélhetőleg mikrotranzakciókkal szépen kitömött játék, de ugyan mi is lehetne ennél is játékost csábítóbb? Na ugye, hogy semmi, pénzt keresni meg mindenki szeret, főleg ha az az Activision.

A stúdió viszont ott még nem tart, előbb ugyanis fejlesztőket szeretnének találni az egyelőre még bejelentetlen, cím nélküli projektjükhöz. A feladott állásajánlat alapján pedig úgy tűnik, hogy legalább az egyik mobilos Warcraft egy RPG lesz.

Teljesen fölösleges jóslatokba bocsátkozni, hiszen még a leleplezéstől is rendkívül messze járunk, nemhogy konkrétumokról és megjelenésről beszéljünk. Azt viszont borítékolhatjuk, hogy ezek a mobilos címek egy része ingyenes lesz és alapvetően támaszkodik majd a mikrotranzakciókra. Hogy ez felgyorsított fejlődést, megvásárolható kinézeteket, karaktereket, vagy fegyvereket, esetleg valami mást jelent nem tudni.

A Blizzard jelenleg 16 új fejlesztőt keres a mobil játékainak készítéséhez, ebből pedig egyet köthetünk teljesen biztosan a Warcrafthoz (3D Environment Artist) – igaz ez lehet a sokat pletykált AR játék.

Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy ezzel a mobilos taktikával nem lőnek majd mellé, ugyanis a Diablo Immortal bejelentésekor a rajongóknak alapvetően nem a koncepcióval volt problémájuk, hanem azzal, hogy sok-sok éve várnak egy valódi folytatásra, ami helyett egy, számukra érdektelen és budget kategóriás pénzcsinálóra koncentrálnak. Azóta persze már tisztázták a Diablo 4 helyzetét, de reméljük nem esnek majd a Warcafttal is pontosan ugyanabba a hibába, hiszen annak már 18 éve nem érkezett RTS-beli folytatása (tudom-tudom WoW, de tegyük a szívünkre a kezünket, és legyünk őszinték).

 

Forrás: Tweak Town

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×