A Spotify alkalmazást fejlesztő vállalat szóvivője szólalt meg az üggyel kapcsolatban.

Nagyjából egy héttel ezelőtt érkezett a hír, hogy a Spotify hamarosan működik majd hangvezérléssel is. Erre korábban legfeljebb csak a digitális asszisztenssel volt lehetőség. Akárcsak az Apple termékeinél a „Hey, Siri” felszólítással, itt is egy „Hey, Spotify” mondattal indul az alkalmazás, és a kért zene is.

Természetesen, ez egyből szemet szúrt a felhasználóknak és azon nyomban érdeklődni kezdtek, hogy ennek majd mi lehet a hátulütője adatvédelmi szempontból. Erre gyorsan reagált is a fejlesztő vállalat, és szóvivőjük mindenkit fel is világosított a helyzetről.

„Először is fontos megjegyeznünk, hogy ennek a funkciónak a használata teljes mértékben opcionális. A felhasználó szabadon dönt arról, hogy szeretné vagy sem. Alapjáraton ez egy kikapcsolt dolog. Csak akkor kezdi el rögzíteni az információkat, amikor a Hey, Spotify elhangzik. A kért parancs végrehajtása után a rögzítés véget ér.”

„A hangalapú utasításokat a szolgáltatás javítására és a hirdetések pontosabb megjelenítésére használjuk majd. A felhasználói adatokat harmadik féllel is megosztjuk, de csak abban az esetben, ha ez hozzájárul az app javításához vagy jobb működéséhez.” – magyarázta a cég szóvivője.

Mit gondoltok, ez még így rendben van vagy már túl sok?

×