15 rendkívül hosszú év után végre idén ősszel megjelenik az Age of Empires következő felvonása.

15 év egy sorozat történetében rendkívül hosszú idő. Nagyon, nagyon hosszú idő. Ennyit kellett várni az RTS-ek királyának, az Age of Empires negyedik részére, aminek nem csak az előző etapja, hanem a 2017-es bejelentése óta is sok idő telt el.

Tudtuk, hogy jön, láttunk is belőle valamit, viszont a stratégia kedvelők már annyira ki vannak éhezve egy jó játékra, hogy már akkor is késő lenne ha tavaly jelent volna meg. Sajnos még egy kicsit várnunk kell, de már tényleg nem sokat, ugyanis a Microsoft 2021 őszére ígéri a messiás Age of Empires IV megjelenését, amire most egy játékmenet előzetessel hangolnak bennünket.

Az Age of Empires Fan Preview keretében bemutatott előzetesből kiderül, hogy a kezdetekben négy, történelmileg rendkívül pontos, és az eddigieknél jóval edukatívabb kampányt játszhatunk majd végig – ebből egyet láthattunk mozgás közben. Két teljesen új civilizációt is kapunk, a mai India területén hódító Delhi Szultanátust, és Kínát – ezeken felül pedig játszhatunk majd az angolokkal és mongolokkal, további kettőt pedig még nem lepleztek le.

Lesznek új játékmechanikák is, például a rajtaütés, néhányat viszont különböző nációkhoz kötnek, így a mongolokkal minden cókmókot a nyakunkba kapva vándorolhatunk, míg a többiekkel nem. Az épületek és a várfalak egészen elképesztő részletességgel fognak a darabjaira hullani, ahogyan az építkezések folyamata is sokkal látványosabb lesz mint ezelőtt bármikor.

 

Mindezen felül persze érkeznek a korábbi zseniális felvonások definitív kiadásai is, melyeknek nyilván nagyon örülünk, de a stratégiára és AoE-re már kiéhezett (vagy inkább kiéheztetett) játékosok számára a főfogás a grandiózus negyedik rész lesz.

A teljes, egyébként közel fél órás Fan Preview műsort erről a linkről tova vándorolva akár magyar felirattal nézhetitek meg, ahol sok-sok egyéb érdekességet is megtudhattok.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×