Egy videós úgy gondolta nincs is jobb ötlet annál, minthogy tiltott területen egy veszélyes SpaceX rakétáról testközelből illegálisan videót készíteni.

Egy youtuber, név szerint a kis Loco VlogS csatornájáról ismeretes Caesar úgy gondolta remek ötlet lenne elmenni a Elon Musk egyik SpaceX létesítményéhet, ahol nézőinek testközeli felvételről tudná megmutatni az egyik, egyébként 16 emelet magas tesztrakétát.

Maga az ötlet alapvetően nem lenne rossz, biztosan sokakat is érdekel, az ilyen procedúra viszont hosszas levelezéssel, egyeztetéssel, engedélykéréssel jár, a roppant elfoglalt videósnak azonban nem volt minderre ideje.

Ezért hát úgy döntött, hogy ha egyébként sincs kerítés és komolyabb kiépített védelmi rendszer a Rio Grande közelében található SpaceX területen, akkor miért is ne mehetne be oda és csinálhatna közvetlenül az SN11 rakéta aljából egy videót a követőinek?!

Így hát nyilván bement és csinált egy videót róla.

A baj csak az, hogy mindez különösen veszélyes és nem mellesleg illegális, aminek komoly jogi következményei lehetnek. Szóval remek ötlet lehet megosztani a videót is, nem de? Dehogynem! Caesar nem sokkal később már egy megvágott anyaggal jelentkezett a csatornáján, amit páran látva azonnal jelentették is a Szövetségi Légügyi Hivatal számára, akik a bűncselekményről tájékoztatták a SpaceX-et is.

A videó azóta szőrén szálán eltűnt, a helyére pedig egy bocsánatkérő anyag került, amiben elnézést kér a vállalattól, majd azzal mentegetőzik, hogy a dolog abban a pillanatban jó ötletnek tűnt, és eredetileg csak egy későbbi skicchez akarta felhasználni.

 

Megbánást hamarosan a bíróságon is tanúsíthat majd, ugyanis nem először fordulna elő, hogy ilyen egy akció után Musk jogi csapata lecsapna. 2019-ben ugyanis már letartóztattak egy magát türtőztetni nem képes illetőt, amiért engedély nélkül megközelítette az egyik SpaceX tesztrakétát, hogy szelfizzen vele egyet.

A The Verge megkereste Musk cégét, de választ egyelőre még nem kaptak. Továbbá az is érthetetlen, hogy a vállalat telepeit miért nem szerelik fel kerítéssel, esetleg kamerákkal, hiszen a NASA területeit a lehető legmodernebb és legszigorúbb körülmények közt őrzik.

Forrás: The Verge, HVG

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×